22 сентября 2017 Район 44  0 

Пріоритети спільної роботи на перспективу


На цьому тижні перед мешканцями ще трьох сільських рад звітував голова райдержадміністрації Олександр Правосуд. Жителям Переможненської, Таврійської і Радивонівської громад керівник району доповів про позитивні зрушення на всіх територіях району протягом останніх двох років — того часу, як він очолив Якимівську райдержадміністрацію. Збалансований підхід до розподілу бюджетних коштів консолідованого (зведеного) бюджету району дозволив направити кошти на ремонти і переобладнання сільських і селищних закладів освіти (більше двох мільйонів гривень), закладів охорони здоров’я, будинків культури (майже 2 мільйони гривень); на придбання медичного обладнання у центральну районну лікарню для проведення безплатних лапароскопічних (безкровних) операцій на суглобах, офтальмологічного — для обстеження і профілактики захворювань зору мешканців району від наймолодших; на відновлення вуличного освітлення у селах району, згідно планів сільських і селищних рад. У райцентрі завершується процес заміни газового опалення житлового фонду і об’єктів бюджетної сфери обслуговування на енергоефективні газозамінні види опалення. Інвестиційні вкладення приватного капіталу у цьому питанні уже обліковуються на рівні двох мільйонів гривень.

І тепер, перебуваючи на виїзних зустрічах із мешканцями кожної території, керівник району разом із місцевими жителями визначає пріоритети спільної роботи на перспективу. У відреставрованому фойє Таврійського сільського будинку культури, який на День незалежності України урочисто відкрили після десятиріч забуття і простою у аварійному стані, у середу зібралося з півсотні небайдужих до сільського життя осіб на чолі із сільським головою Тетяною Зологіною. Заслухавши інформацію Олександра Правосуда і представників мобільного офісу соціальних підрозділів району, таврійці визначилися із першочерговими потребами території до кінця поточного року: заміна частини водогону (передбачена субвенція у розмірі 70 тисяч гривень із районного бюджету) і перегляд вартості послуг із водопостачання на періоди приведення якості води до споживацьких норм. Також у планах — заміна вікон у шкільній спортивній залі та у місцевому дитячому дитсадку. На наступний рік вирішили, що слід передбачити кошти на завершення ремонту глядацької зали і сцени будинку культури і облаштування модульної котельні на пілетах для опалення школи, ФАПу, дитячого садка і решти соціальних об’єктів у межах економічно обґрунтованої доцільності.

Під час зустрічі у Таврійському багаторазовий чемпіон світу Тимофій Косенко прозвітував про свої чергові перемоги на олімпіаді у Білорусі. Наш земляк вкотре привіз 6 медалей за перемоги і рекорди у своїй ваговій і віковій категорії. Наш славний гирьовик, користуючись нагодою, подякував своїм землякам-підприємцям і особисто Олександру Правосуду за матеріальну підтримку у організації його поїздок на змагання світового рівня.

Після офіційної частини зустрічі голова райдержадміністрації вислухав, порадив і взяв під особистий контроль вирішення піднятих питань.

Тетяна БЕЛИМЕНКО, фото автора

Довідка: За інформацією Мелітопольського об’єднаного УПФУ, на території Таврійської сільради перебувають на обліку 283 пенсіонери. Станом на 1.09.2017 року середній розмір пенсії становить 1558,98 гривні. Працюючих пенсіонерів обліковується 26.

Із 645 осіб працездатного населення сільської ради офіційно працюють і декларують свої доходи 90 мешканців території (тобто 14%): 13 осіб працюють як наймані працівники; приватні підприємці, які займаються підприємницькою діяльністю (без пенсіонерів) — 10 (всього на обліку в управлінні – 9); інше зайняте працездатне населення — 67 чол.

Середньомісячна заробітна плата у січні-липні 2017 року склала 3958,50 грн.: на підприємствах — 4117,0 грн., у фізичних осіб — 2199,96 грн. На території ради зареєстровано 15 юридичних осіб-суб’єктів господарювання, 5 із них сплачують єдиний соціальний внесок за працівників, а також зареєстровано 16 приватних підприємців, 10 із яких сплачують ЄСВ. Станом на початок вересня у Таврійській сільській раді на 10 осіб зайнятого населення припадає 31 пенсіонер.

Ринок праці на території: на обліку РЦЗ перебуває 32 мешканця сільської ради. За період із січня по серпень працевлаштовано 33 безробітних: 5 — Таврійська с/р, 7 — ТОВ «Акварост», 11 — ТОВ «Прогрес-СИ», 5 — ФОП Черкашина, 4 — ПП «Приват-Сервіс». На громадських роботах у Таврійській сільській раді працювало 24 безробітних. На тимчасових роботах у ТОВ «Акварост» працювало 3 особи, ФОП Черкашина — 3. У 2016 році ТОВ «ДІМАгро» компенсувало ЄСВ за безробітних на нових робочих місцях.

Соціальні виплати і пільги: На території Таврійської сільської ради обліковується 309 осіб, які мають право на державні пільги: діти війни — 143, багатодітні сім’ї — 12, у яких виховується 25 дітей, пенсіонери — 107, учасники бойових дій — 19 (13 з них АТО), учасники війни — 10, інваліди — 17 (у тому числі 4 дітей), сім’ї загиблих військовослужбовців — 1.

На початок осені представникам 135 домогосподарств території призначено субсидії на тверде паливо, 126 особам виплачено державну компенсацію на загальну суму 323 тисячі гривень та 9 домогосподарствам чекають на призначення. З початку року на території обліковується 20 родин-отримувачів державних допоміг сім’ям із дітьми, 24 — одноразової допомоги при народженні дитини, 19 осіб, які отримують допомогу одинокій матері.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.