28 августа 2017 Акимовка 249  0 

Відлуння державних свят (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Увечері 24 серпня під патронатом народного депутата України Сергія Валентирова та голови райдержадміністрації Олександра Правосуда у парку біля районного будинку культури пройшли святкові розважальні заходи з нагоди відзначення 26-ої річниці Незалежності України.

Центральний парк майорів виставковим вернісажем. У ньому були представлені твори та вироби майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Земля мого дитинства», книжкові виставки «Українська державна символіка» та «Україно мій краю не повторний» від Якимівського краєзнавчого музею, меморіальна дошка «Герої не вмирають», слайд-екскурс історичних документів «Якимівка від учора до сьогодні».

Дитячий майданчик, що неподалік РБК був переповнений малечею. Трохи старші залюбки брали участь у спортивних конкурсах «Козацькі розваги». Не менш захопливою була і пізнавальна програма  «Діти єднають Україну». Всі без виключення гості свята приймали участь у різноманітних майстер-класах – заплітали коси, плели мотанки, малювали все, що прийде на думку, розмальовували обличчя собі і друзям. На асфальті перед будинком культури діти вимальовували те із чого на їхню думку складається наша країна: сердечки, квіточки, дерева, будинки, своїх батьків, сестричок і братів, родичів та писали важливі слова «Я люблю свою Україну».

У ході розважальних заходів маленькі мешканці району отримали не тільки позитивні емоції, а ще й солодкі подарунки від організаторів свята.

Ті хто прийшов на свято своєю великою родиною, мали змогу взяти участь у фото – акції «Моя родина», та «День народження країни – день народження родини». Та самим гарним конкурсом у той день, став конкурс під назвою «Вишиванка». Якимівці та гості селища продемонстрували своє святкове вбрання і зробили спільне фото на згадку.

Своїми голосистими співами радували слух наших мешканців: переможниця районного конкурсу «Кращий голос Якимівка.Діти» Кіра Заєць та фіналістка цього ж конкурсу Дана Іляш, а розбавляв  дівчачі  голоси Олександр Каравічев та Сергій Младьонов. А вихованці дитячої музичної школи подарували не один запальний танок.

Незабутні враження присутнім подарували запрошені гості із міста Мелітополь — муніципальний духовий оркестр на чолі із художнім керівником та директором П.І.Костіциним. Талановитий колектив музикантів вразив наших земляків давно знайомими мелодіями, під які неможливо було втриматися і не закружляти у неймовірному вальсі.

Головною ж родзинкою святкового вечора став приїзд до нашого селища фіналіста телешоу «Україна має талант. Діти-2» Влада Грицуна із міста Токмак. Одинадцятирічний хлопчисько просто закохав глядачів своєю віртуозною грою на акордеоні. Глядачі уважно спостерігали за тим, як швидко перебирали клавіші маленькі руки акордеоніста та вслухалися у мелодійні переливі, що пливли над площею. У цього хлопця є доросла мрія, він хоче грати на професіональному інструменті. Олександр Правосуд дізнавшись про заповітну мрію і про те, що для її виконання потрібна чимала сума коштів, вирішив підтримати юного таланта у придбанні музичного інструменту, та вручив Владу частину коштів, яка прискорить здійснення мрії. Наші земляки теж матеріально підтримати талановиту дитину і за бажанням кидали гроші у скриньку для збору коштів.

На цьому свято не закінчилося, у парку ще довго лунала музика, гості танцювали, співали і ще раз танцювали. Як то кажуть: «Яблуку ніде було впасти». Розходитися почали, коли вже зовсім стемніло. Із усіх куточків селища лунало: «Зі святом вас!» та «І вас з Днем Незалежності!» у відповідь. Відрадно, що цього разу організатори постаралися на славу і  святкування головних державних свят запам’ятається нам надовго.

Ірина МАРЧЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.