4 августа 2017 Район 25  0 

Підтримуємо престижність і розвиваємо інтелект


На цьому тижні голова райдержадміністрації Олександр Правосуд провів  робочу нараду стосовно стану підготовки закладів освіти до нового навчального року.

У ході обговорення інформації начальника відділу освіти, молоді та спорту Інни Водоп’янової стало відомо, що у новому навчальному році у районі функціонуватимуть 15 дошкільних та 20 шкільних закладів, п’ятнадцять із яких сільські і п’ять міські (у селищах міського типу). За попередніми даними, першокласників має бути 333 учні (172 — у сільській місцевості, 161 — у міській), до 10 класу — 234 (125 і 109 відповідно). Із першого вересня за парти готуються сісти загалом 3273 учні (1587 — сільських дітей, 1686 — міських). Усі навчальні заклади забезпечені підручниками на 99%. Цього літа шкільні бібліотечні фонди поповнилися новими підручниками для учнів 4-х, 7-х та 8-х класів.

Фонд заробітної плати освітянам забезпечено коштами на 100%. Як уточнив Олександр Правосуд, за результатами роботи над бюджетними надходженнями із першого вересня усім педагогічним працівникам району буде виплачуватися 20-відсоткова надбавка за престижність праці і відрядні вчителям, які будуть проходити перекваліфікацію з початку навчального року. (врізку зробити)

У навчальних програмах суттєвих змін не передбачається, тільки збільшиться кількість годин на вивчення української мови. У наступному навчальному році буде продовжена робота з інклюзивної освіти для дітей із особливими потребами у Атманайській і Охрімівській школах, нові класи відкриються у Переможненській та Чорноземненській. Вперше у районі у Якимівській гімназії набирається експериментальний клас «Інтелект України». Обладнання для спеціалізованого навчання уже придбане.

Учасники наради детально обговорили питання організації підвозу дітей (підготовка і ремонт шкільних автобусів), а також процес підготовки до опалювального сезону: частина шкіл уже переведена на енергоефективне пелетне опалення за кошти інвесторів (Атманайнайська, Шелюгівська та ЗОШ №2), решта райцентрівських шкіл теж буде переведена на пелетне обладнання. Для семи сільських шкіл, які опалюються вугіллям,  палива заготовлено уже 722 т, що складає 60% від потреби. На решту кошти виділені, зараз проходить процес закупівлі через програму «Прозорро».

Чимало уваги було приділено питанню організації харчування дітей у навчальних закладах, особливо якості і сертифікації продуктів, які використовуються для приготування страв для дітей. Конкретно це стосувалося ситуації, про яку стало відомо навесні, — у дитячому меню були рибні котлети із фаршу з бичків, придбаного у мережі роздрібної  торгівлі без наявності сертифікатів відповідності. На нараді прийнято рішення завчасно провести інформаційно-роз’яснювальну роботу із підприємцями, які виграли тендер на харчування дітей. Підбиваючи підсумки наради, Олександр Правосуд наголосив: «Наша спільна задача одночасно із жорстким контролем процесу дитячого харчування під час навчань та інструктажів не залякати підприємців, а надати їм якісну професійну допомогу вузьких спеціалістів».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.