11 августа 2017 Акимовка 230  0 

Медицина лікує людину, а ветеринарія оберігає людство


11 серпня, напередодні Дня працівників ветеринарної медицини, до районної ветеринарної лікарні завітав перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Горбань. Він неодноразово підкреслив значимість ветеринарних лікарів та всіх, хто працює у цій сфері. Володимир Олександрович привітав усіх без виключення працівників цієї професії, висловив вдячність за кропітку працю. Побажав ветеринарним лікарям та їх родинам міцного здоров’я,  професійного зростання.

В.о.начальника держпродспоживслужби Микола Громихін у свою чергу теж приєднався до привітань і наголосив на тому, що з кожним роком роботи не зменшується, тому ветеринарні працівники викладаються на повну. Своїм колегам він побажав моральних сил, натхнення та побільше сонячних днів у їхньому житті.

За сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята грамотами райдержадміністрації та районної ради були нагороджені Олена Виставкіна та Тетяна Перєєва.

***

Напередодні професійного свята — Дня працівників ветеринарної медицини, яке відзначається у другу неділю серпня, наш журналіст поспілкувався із оперативною бригадою районної лікарні ветеринарної медицини. Як розповідають працівники, складність і багатогранність завдань сучасної ветеринарії полягає у необхідності захисту тварин від різних хвороб. Вони завжди готові до того, що виклик може бути у будь-який куточок Якимівщини, у будь який час (до речі, працюють без вихідних). Завідувач протиепізоотичним відділенням Володимир Чудієвич разом із своїми колегами Ларисою Лукавенко, Світланою Селіною, Світланою Цапович  поділилися враженнями від своєї професії. Вони розповіли нам, що праця не із легких, але виконують її із задоволенням. У зв’язку із тим, що основна частина тварин знаходиться у підсобних господарствах, свою роботу вони планують так, щоб надати кваліфіковану допомогу, виходячи із кількості зафіксованих тварин. «Айболіти» із посмішкою розповідали, що свою професію люблять і пишаються тим, що рятують і лікують наших чотириногих улюбленців. Під час бесіди на телефон ветеринарної лікарні надійшов виклик, і ми бачили, як оперативно та із відповідальністю ветеринари помчалися рятувати покусаного чоловіка. Виявилося, що у Новоданилівці домашня собака покусала перехожого. Як стало відомо згодом, постраждалого було направлено до Якимівської ЦРЛ, а от нападник тепер знаходитиметься під контролем ветеринарних спеціалістів протягом 10 діб.

Ветеринари, слідкуючи за здоров’ям тварин, тим самим рятують здоров’я людей, адже вчасно прищеплені та вилікувані тварини не нанесуть масштабної шкоди людству.

За інформацією в.о.начальника держпродспоживслужби Миколи Громихіна, цьогорічна вакцинація тварин продовжуватиметься восени (проти псевдочуми та сказу). Він наголосив, що ветеринарна служба залишилася єдиною у сільському господарстві структурою, специфіка якої має прямий доступ до мешканців села.

За словами Миколи Громихіна, з минулого року ветеринарна медицина зазнала зміни. Зараз на рівні обласних центрів створена держпродспоживслужба, до її складу входять спеціалісти ветеринарії  та санепідеміології (функціонують основні два відділи: безпека харчової продукції і ветеринарія та державний нагляд за дотриманням законодавства).

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.