4 августа 2017 Акимовка 164  0 

Довіряй, але перевіряй!


На цьому тижні наші кореспонденти завітали до Якимівських вугільних складів. Поспілкуватися із нами виявили бажання не всі їхні власники. Ми поговорили із приватним підприємцем Іваном Денисенком, якому належить вугільний склад, розташований по вулиці Б.Хмельницького, та із Оленою Маленковою —  продавцем складу, який знаходиться по вулиці Курортна (на жаль, власника не було на місці, він вирушив на пошуки товару).

Як виявилося, нині на обох складах у наявності є тільки довгополум’яне газове вугілля. Співрозмовники розповіли нам, що товар потрапляє на місцеві склади із Павлограда Дніпропетровської області та із неокупованих районів Донбасу. На жаль, вугілля антрацитової групи, котре користується попитом, на складах відсутнє, і чи буде — взагалі не відомо (як ми дізналися із інтернет-ресурсів, усі запаси вугілля антрацитової групи залишилися на не підконтрольній Україні території Донецької області). Нам стало відомо, що зараз ціна на вугілля варіюється у межах 3100-3200 гривень за тонну, а ось яка вона буде у зимовий період і від чого залежатиме, господарям не відомо. Доставка товару залежить від ціни палива та кілометражу. Зі слів співрозмовників, нині наші земляки активно запасаються вугіллям, хто по півтони, хто по дві, у кого яка можливість є.

У ході нашого спілкування працівники складів поділилися із нами  інформацією, яку отримали від мешканців району. Зі слів наших земляків, у їхні села невідомі люди привозять і продають вугілля антрацитової групи під назвою «молодий антрацит». Товар реалізують неякісний: не горить, як справжній антрацит, та містить багато пилу. Також сельчани говорили, що замість навіть неякісного вугілля їм продавали звичайний фарбований щебінь. Наші громадяни звикли ставитися до людей із довірою, тож документи на вугілля ніхто не вимагав. От і вийшло, що за власні кошти дехто придбав кота у мішку, та ще й пофарбованого.

Шановні земляки, будьте обережними. Не попадіться на гачок ділків у вугільній царині. Не соромлячись вимагайте документи на товар, за який ви платите гроші.

Ірина МАРЧЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.