31 июля 2017 Район 27  0 

Жнива-2017 фінішували!


На минулому тижні у районі завершилося збирання зернових і зернобобових сільськогосподарських культур і підбито результати останньої п’ятиденки змагань жниварів. У середу, 26 липня, вимпел переможця четвертої п’ятиденки жнив-2017 голова райдержадміністрації Олександр Правосуд вручив комбайновому екіпажу ФГ «Олександр» із Новоданилівки. Комбайнери Яків Бєжинар і Олексій Ракєєв разом із головою господарства Олександром Єрохіним та засновником одного із перших фермерських господарств на території сільської ради Валерієм Єрохіним зустріли голову райдержадміністрації і його першого заступника Володимира Горбаня на місцевому елеваторі. Комбайнери саме проводили міні консервацію свого залізного коня «Дон-1500Б», бо на наступний день уже готувалися до виходу у поле на своїх тракторах. Сорокаоднорічний Яків і двадцятишестирічний Олексій не приховували своїх почуттів і нагадали журналістам,що і минулого року ми зустрічалися на жнивах. Хлопці з гордістю розповіли нам, про те що вони кожної весни по гвинтику перебирають і готують комбайн до жнив і не безпідставно пишаються тим, що на своєму «Дону» видають на гора результат такий же як і їхні колеги на імпортній техніці.

  • Ми розуміємо один одного із півслова і так само відчуваємо свою техніку. Працюємо разом уже не перший рік у цьому господарстві. Олексій тільки мав перерву на АТО, коли його мобілізували у першу хвилю в 2014-ому… А так ми практично поріднилися із Єрохіними, — розповідав нам Яків Васильович. – Та є ж для кого і заради кого. У нас у обох по троє дітей: у Олексія двоє синів і донечка, а у нас із дружиною Іриною —  дві донечки і синочок Назарчик. Йому наступної п’ятниці виповниться два рочки.

Мовчун Олексій на всі слова напарника ствердно кивав головою і тільки із теплом та любовю у голосі назвав імена своїх найрідніших – дружини Наталії, синів Стаса і Микити та донечки Катюшки.

Поруч стояли керівники району і господарства, уважно слухали скупі розповіді хліборобів і їхні очі світилися радістю і повагою до скромних людей праці.

Спільне фото на згадку і для газети. Сухі цифри результатів екіпажу переможця і щирі посмішки всіх присутніх вселяють віру і надію у світле і стабільне майбуття всіх родин нашої країни.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.