21 июля 2017 Акимовка 121  0 

Як будемо зимувати?


Це питання задає собі кожен справжній господар ще влітку, щоб зима не прийшла, як завжди, «несподівано». На початку тижня голова райдержадміністрації відвідав  центральну котельню райцентру і проінспектував хід підготовки пелетного обладнання для організації централізованого опалення квартир, які не обладнані індивідуальним опаленням, підвальних приміщень усіх багатоповерхівок (щоб не допустити розмерзання внутрішньодомових мереж водозабезпечення і каналізування) та адміністративних приміщень райцентру.

Засновник експлуатаційної організації Олександр Шахмаєв продемонстрував керівнику району хід монтування горілки майбутнього пелетного котла і приймальника палива. За словами власника підприємства, практично все обладнання наші працівники виготовляють самостійно. Всі етапи монтування йдуть згідно плану підготовки до опалювального сезону.

У ході спілкування голова райдержадміністрації Олександр Правосуд підняв питання остаточної ціни нового виду опалення, необхідності організації завчасного укладання договорів із споживачами і інформування населення, особливо тієї частини, яка користується державними субсидіями.

 — Враховуючи всі витратні чинники і енергетичну ефективність палива із залишків рослинного походження, вартість тепла для населення плануємо встановити на рівні 32 гривень за квадратний метр житла. Починаючи із цього року, наше підприємство збирається запровадити три рівні вартості послуги теплопостачання: авансовий, вчасний і для боржників. Та про це ми обов’язково повідомимо споживачів через районну газету «Слово трудівника». Нині проводяться розрахунки вартості послуги для населення, — зазначив керівник «Якимтеплозбуду».

Така відповідь задовольнила очільника району, адже визначена ціна на 40 відсотків нижча за минулорічну на природному газі — 54 грн/м2.

  • Значить, не даремно райдержадміністрація і депутатський корпус районної ради виділили субвенцію селищній раді на проведення реконструкції і переобладнання мережі теплопостачання під нові енергоощадні технології, — зазначив Олександр Правосуд.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.