21 июля 2017 Район 99  0 

Відкрито кримінальне провадження за ознаками незаконного використання земель державної власності


За результатами проведення першого етапу акції «Урожай-2017», на території Новоданилівської сільської ради встановлені факти незаконного використання земель державної власності за межами населеного пункту. За цим фактом Якимівським відділом національної поліції відкрито кримінальне провадження. Мова йде про 19,8 га сінокосів, засіяних соняшником, і 55 га — підготовлених до наступних робіт.

Про це та про попередні підсумки діяльності районної робочої групи «Урожай-2017» доповіла начальник управління АПР Тетяна Бірюкова. На сьогоднішній день на 99,8% задокументовано і зафіксовано технічними засобами всі види використання земель державної і комунальної власності.

Окрім згаданого незаконного користування земельними ділянками, на засіданні обговорювалися ще три виявлені факти, які потребують вивчення, правового роз’яснення і прийняття рішень. Це — передача в оренду без документального оформлення п’ятдесятьох гектарів землі розпорядником, який не оформив державну реєстрацію права користування земельною ділянкою; провадження сільськогосподарської діяльності без створення юридичної особи;  користування земельними наділами після офіційного закриття (ліквідації) підприємств. У результаті нез’ясованості цих питань до місцевих бюджетів десятиліттями не надходить ні копійки податків від використання майже півтисячі гектарів ріллі.

Підбиваючи підсумки роботи, голова райдержадміністрації наголосив на необхідності приведення земельних відносин у районі у правове поле.

— Наше спільне завдання — не допустити або вчасно припинити прийняття незаконних рішень із перевищенням владних повноважень сільськими головами та радами. І головне — податки від землі мають надходити до сільських і селищних бюджетів у повному обсязі, визначеному чинним законодавством, — сказав Олександр Правосуд.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.