21 июля 2017 Акимовка 181  0 

У Якимівці стартував процес оновлення тротуарів


Майже місяць у райцентрі тривали ремонті роботи з благоустрою селища, а саме — зняття старого асфальтового покриття на тротуарі на відрізку від стадіону «Колос» ім.М.А.Горлача до держказначейства та укладання замість нього тротуарної плитки. Щодня якимівці терпеливо та із розумінням обходили цю частину тротуару, аби не заважати робітникам. І от нарешті згаданий відрізок пішохідної частини вулиці Центральна засяяв новенькою білесенькою плиткою.

Днями голова райдержадміністрації Олександр Правосуд разом із Якимівським селищним головою Миколою Захаровим оглянули новий тротуар, аби переконатися у якості проведених робіт. Вони пройшлися по усьому відрізку та поспілкувалися із виконавцями робіт.

Як повідомив нам М.Захаров, селищна рада вийшла до райдержадміністрації із пропозицію про включення до районної програми соціально-економічного розвитку селища ремонту відрізку пішохідної частини вулиці Центральної. Дана пропозиція була підтримана райдержадміністрацією, а районні депутати виділили на ці цілі 800 тисяч гривень. Додатково запропонували відремонтувати інші тротуари, зокрема Микола Іванович згадав про під’їзну частину до районної лікарні та відрізок тротуару по вул.Пушкіна (від перехрестя із вул.Центральною повз ЗОШ №2 до хлібозаводу).

Присутній директор КП «Якимівське БТІ» Антон Нестеренко повідомив, що ремонт тротуару проводили місцеві особи, працевлаштовані за тимчасовою трудовою угодою, і запевнив присутніх, що усі роботи виконані якісно та у встановлені строки. Стосовно бордюрів, які були вилучені зі старої частини тротуару, то вони за рішенням власника (селищна рада) були вивезені на спеціальну площадку і відтепер ними буде розпоряджатися саме селищна рада.

Як самі бордюри, так і залишки старого асфальту селищна рада може використовувати для потреб Якимівки, наприклад проведення ямкового ремонту доріг тощо. За словами М.Захарова, у планах покласти ці бордюри або у місцевих дитсадках, або біля будинку №12 по вул.М.Патріотів, аби дощова вода не текла до підвалів мешканців багатоповерхівки.

Місцеві мешканці раділи такому довгоочікуваному ремонту тротуару та дякували очільнику району за те, що райцентр стає привабливішим. Зокрема про це нашим журналістам повідомили випадкові перехожі: молода матуся Христина Колесникова зі своєю маленькою донечкою Анастасією та її бабусею Тетяною.

Не приховували свєої радості й місцеві пенсіонери Микола та Валентина Пономаренки, які, не поспішаючи, йшли саме по новенькому тротуару. Вони висловили надію, що на цьому подібні роботи не завершаться, а навпаки будуть продовжені по усій Якимівці.

P.S. У той же день на своїй Інтернет-сторінці у соціальній мережі голова райдержадміністрації О.Правосуд звернувся до якимівців із проханням написати йому у коментарях, де, на їхню думку, у райцентрі вкрай необхідно навести лад із тротуарами. І місцеві мешканці не забарилися, досить швидко зреагували на цей заклик і одразу стали залишати свої пропозиції.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.