10 июля 2017 Акимовка 47  0 

На шляху до самоорганізації


Про загальні збори мешканців багатоквартирного будинку 42, що по вулиці Пушкіна, журналісти довідалися від старшого цього будинку Олександра Андреєва, коли він, за ініціативою сусідів, прийшов запросити представників ЗМІ на ці збори. Таке ж запрошення отримали селищний голова Микола Захаров і депутат селищної ради Віталій Солодкий. Усі запрошені, як і одинадцятеро дорослих та дітвора, зібралися біля під’їзду.

На порядок денний жителі винесли три питання. Перші два стосувалися благоустрою дворової території та облаштування дитячого майданчику поруч із будинком. Останнім було «різне».

Правда, почали із розмови з депутатом, бо хотіли почути звіт про його діяльність, заодно поцікавилися, що входить до компетенції депутата селищної ради. А потім відбувся відкритий брифінг селищного голови. Мешканці будинку засипали його запитаннями про ремонт під’їздів і вхідних козирків, про відсутність освітлення у під’їздах і застарілу електропроводку, про необхідність облаштування дитячого майданчика і термінового ремонту під’їзної дороги по вулиці Меліораторів, а також ремонту дворового покриття, яке цього року не витримало зимових посипок піском із ракушкою. Питалися, як бути із повсюдним вигулом собак на прилеглій території, і хто обріже сухі гілки старезних тополь, і…, і… багато ще чого. Люди виговорювалися і радилися із представниками влади. Микола Іванович розповів про ситуацію із бюджетом ради і, як міг, відповідав на всі запитання. Та, головне, порадив присутнім організуватися і почати із письмового звернення про головні бажання, а стосовно ремонту спільної власності мешканців будинку порекомендував звернутися до комунальників і довідатися, чи є на рахунку будинку спільні гроші,  щоб використати їх на потреби будинку.

Майже годину спілкувалися якимівці. У результаті прийшли до висновку, що спасіння потопельників, то є справа їх самих, але ж треба щось робити. Вирішили: створять актив і почнуть діяти у правовому полі.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.