10 июля 2017 Акимовка 212  0 

Маленька історія про велику родину


Українському народу завжди було притаманне і культивується нині дотримання родинних цінностей. Українці споконвіків славилися міцним сімейним устроєм, багатодітністю, духовною єдністю поколінь, повагою до батьків та до жінки-матері, гостинністю. І в цьому переконалися наші журналісти, коли напередодні молодого для нашої країни свята — Дня родини, зустрілися із героями сьогоднішньої нашої розповіді.

Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня не випадково, адже саме цього дня відзначається день Петра і Февронії, покровителів сім’ї та шлюбу. Їхній шлюб є зразком християнського шлюбу.

Сьогодні ми розповімо вам про одну якимівську багатодітну родину, яка, можливо, для когось стане зразком тепла, дружби та любові. Саме любов на початку 90-х пов’язала разом молодого хлопця Юрія, який народився у Якимівці, а виріс у Давидівці, із красивою дівчиною Жанною з далекого Казахстану. Їхнє знайомство відбулося на теплому Азовському узбережжі, куди дівчина приїхала на відпочинок, а парубок тільки-но повернувся із армії. Швидко промайнули ті прекрасні літні дні, відпочинок закінчився, Жанна повернулася додому, але наш земляк не бажав більше розлучатися із дівчиною, тому поїхав за коханою. І з 20 квітня 1991 року Юрій та Жанна більше не розлучні. Так у нашому районі з’явилася нова українська родина Савицьких.

Вже через рік після весілля сім’я стала збільшуватися, і на сьогодні у подружжя Юрія Євгенійовича та Жанни Олександрівни вже п’ятеро дітей. Дорослі сини — старший Руслан мешкає із своєю дружиною Софією у Охрімівці, а Владислав нині проходить службу у лавах Національної гвардії. Разом із батьками живуть двоє гімназистів: одинадцятикласниця Ірина і третьокласник Андрій, а ще підростає донечка Ліза — вихованка місцевого дитсадка «Топольок». Ось він, приклад тієї родини, про яку кажуть: сім «Я»! Адже родина Савицьких складається саме з сімох осіб.

У великій родині-героїні сьогоднішньої публікації є свої традиції, які тут свято шанують та обов’язково святкують. Щороку 20 квітня, у день народження їхньої сім’ї, усі Савицькі збираються разом за великим родинним столом, цього ж дня радо зустрічають у своєму домі гостей — сватів, кумів, сусідів, друзів. Полюбляють вони й відпочивати — вже не перший рік їздять на свято Водохреща до відомих джерел у селі Терпіння, а буквально напередодні нашої зустрічі усі гуртом їздили до Охрімівки, і не лише аби відвідати старшого сина та брата, а ще й взяти участь у святкуванні Івана Купала, яке у даному селі відбувається вже далеко не перший рік. Їм усім дуже сподобалося святкове дійство і вони обов’язково будуть відвідувати подібні заходи ще.

Наша розмова із родиною Савицьких відбулася на охайному подвір’ї їхніх сусідів, які вже стали для героїв нашої розповіді рідними людьми. Усі усміхнені, вбрані у яскраві українські вишиванки, розповідали про себе та своїх сусідів із захопленням та теплом.

Приємно було спостерігати, як подружжя, розповідаючи про свою родину та дітей, із любов’ю переглядаються, а діти при кожній згадці про себе чи своїх братів, сестер і батьків тепло обнімають один одного. Дивлячись на таку міцну та дружну родину, розумієш, що є щасливе майбутнє у нашої країни, і воно залежить саме від таких добрих та мужніх людей.

Зі святом, шановні земляки!

Руслан БАЧУРІН

Фото автора та із сімейного альбому Савицьких


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.