21 июля 2017 Акимовка 90  0 

Кавунове літо розпочалося із її щасливих очей


Хто із нас не любить влітку смакувати солодкою цукровою ягодою під назвою кавун? Люблять усі, бо ця ягода і смачна, і корисна!

Не один рік поспіль наші земляки Салаєви із Степового Горьківської сільської ради вирощують на своїй і на частково орендованій землі овочі та баштанні культури і реалізують їх на постійному місці у райцентрі.

Салаєви зареєстрували свою підприємницьку діяльність на маму Раїлю і всією родиною працюють не покладаючи рук: голова родини Шамурот у полі розпоряджається. 14-річний син Рашид повним ходом допомагає мамі-підприємниці реалізувати продукцію. Це він зранку спочатку може вивезти у поле батькових помічників, потім мотнутися у місто на гуртовий базар за товаром (асортимент для покупців треба ж розширювати), а далі береться за реалізацію продукції.

Степнянські овочівники ще на початку літа забезпечили мешканцям райцентру борщовий і не тільки набір овочів. Із їхнього поля на наш стіл потрапляють картопля і буряк, морква і капуста, цибуля і часник, помідори і огірки, перець і баклажани, кабачки і гарбузи — все, що росте у нашій місцевості. За рештою, чого не вистачає, слідкує Рашид. А днями вони завезли у Якимівку ґрунтові кавуни і дині — запашні і солодкі (ми встигли уже й поласувати)!

Дружно і злагоджено трудиться родина Салаєвих, заробляючи на життя і виховання дітей. І якщо старший син, як дорослий, допомагає батькам у підприємництві, то 17-річна донька Сабіна вчиться на менеджера у сусідньому місті, а влітку разом із найменшим братиком Муратом  порається по хазяйству. Мурат Салаєв, хоч і має від народження всього 8 років, та уже знайомий нашим читачам — він чемпіон із боксу у своїй віковій категорії.

Про свою родину розповіла нам мама Раїля. Її очі світилися щастям і любов’ю до своєї справи, до своєї родини і радісними сонячними зайчиками віддзеркалювалися у великій степовій ягоді.

Щастя всім!

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.