9 июня 2017 Акимовка 161  0 

Журналісти районки приймали вітання


Вівторок поточного тижня для нас, газетярів районки, із самого ранку розпочався по-особливому. У редакцію «Слова трудівника» заходили друзі, колеги, знайомі, аби привітати нас, газетярів, із подвійним святом — Днем журналіста, який щорічно відзначається 6 червня, та 87-ою річницею із дня заснування офіційного друкованого видання району.

Урочисте засідання з нагоди свята відбулося того дня у прес-центрі «СТ», куди на чашечку чаю окрім нинішнього невеличкого редакційного колективу були запрошені ветерани журналістської ниви, які багато років пропрацювали у районці — Василь і Світлана Рутковські, Микола Курдинов.

Першими привітали нас голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, голова районної ради Юрій Шило, помічник народного депутата України Сергія Валентирова Геннадій Подольний, керівник апарату РДА Людмила Величко, Якимівський селищний голова Микола Захаров та секретар селищної ради Наталя Кузнєцова.

Виступаючи перед присутніми журналістами, очільник району відзначив вагомий внесок районної газети у висвітленні подій з життя району, адже кожна стаття чи сюжет «Слова» є своєрідним містком між громадою та владою. Він вручив вітальну адресу та солодкі подарунки представникам четвертої влади району.

Із яскравими букетами квітів та приємними подарунками завітали до нас делегація Якимівського МУВГ, начальник Якимівського відділу ДЗК Максим Овсянников та давній друг районки підприємець Валентина Овсянникова.

Також на хвилинку забігали привітати районку Антоніна Букреєва і Лариса Боброва, але не затримувалися. Поспішали робити свою нову газету «ГЖ». Успіхів і вам, дівчата. Як станете на ноги — запрошуйте на гостину!

«Слово трудівника» перегорнуло 87-му сторінку свого літописного буття і впевнено дивиться у майбутнє української регіональної преси, із піднятою головою зустрічає виклики сьогодення.

***

Не зважаючи на вихідний (святковий день цього року), дякуючи соцмережам, у яких ми чесно вказали дату народження газети, редакція отримала силу-силенну поздоровлень. А найбільшим і найприємнішим привітанням для колективу стали дитячі стінні газети, які напередодні принесли (передали) майбутні наші колеги журналісти. Три стіннівки і одне оригінальне привітання віднині прикрашають прес-центр «Слова трудівника».

Дві роботи виконані учнівськими колективами: 6 класу Чорноземненської школи на чолі із класним керівником Олександрою Миколаївною Мохур та майбутніми п’ятикласниками Якимівської ЗОШ №2 разом із матусею одного із учасників конкурсу стінних газет про «СТ». А третю стінгазету випустили у світ друзі-однодумці із різних навчальних закладів райцентру. Альона Коробова і Тетянка Грибачова із гімназії та Олежко Файденко із першої школи. У листі, прикріпленому до конкурсної роботи «Слово юного трудівника», діти написали: «Все мы учимся не только в разных классах, но и в разных школах. Но всех нас объединяет не только дружба, но и желание проявить себя в качестве журналистов».

Протягом тижня наш колектив мав уже дві зустрічі із учасниками конкурсу. Першими ми запросили переможців — редакційну колегію «Слова юного трудівника». Наші «колеги» розповіли нам, що ідею участі у конкурсі від «СТ» їм підкинула мама Олега (вона ж тітка Альони), і діти почали «підбирати» кадри у свою команду. Уже домовилися із дворовими друзями, …але розбили глека із ними «не з причини майбутньої стінгазети». Та дітям так хотілося спробувати себе у ролі журналістів, що пані Ольга знову трохи допомогла. Вона достеменно знала, що тринадцятилітня донька однієї із її співробітниць — творча особа і має безліч хобі, тож і познайомила Олега і Альону із Тетянкою. Уже втрьох вони розподілили обов’язки і взялися до роботи.

Для передовиці взяли участь у святкуванні Дня захисту дітей на мікрорайоні «опытная», де проживає бабуся братика із сестричкою. Альона, як годиться, взяла інтерв’ю у організаторки свята. І за вечір матеріал був готовий. От тільки у фотокора Олега вийшов професійний збій — фото у русі із м’ячем під час дитячих розваг вийшло розмитим, тому екстрено шукали вихід із ситуації. Знайшли, і номер побачив світ вчасно — у останній день конкурсу. А Тетянці дістався розділ «Умілі ручки». Тут дівчинка розвернулася із порадами для однолітків: хочеш мати модний чокер на шию — зроби,  треба подарунок для друга — ось підказка для виготовлення оригінального цукеркового м’яча. І все це приправлено поясненнями і історіями виникнення об’єктів порад. Далі подумали, що цікавим буде і дитячий  кросворд — придумала його Альонка. А от розмальовкою вирішили оформити назву газети, щоб не витрачати багато місця на шпальтах стіннівки, і запропонували читачам її розфарбувати. (колектив «СТ» підтримує ідею СЮТівців – чит. )

Наші юні колеги спочатку ніяковіли від наших запитань, а потім їм все сподобалося у редакції районки. Особливо, коли Люся їм показала із чого і як збирається і форматується черговий номер. Діти теж сказали, що до півночі сиділи із своєю стіннівкою, і Олежко підсумував: «Ми робили все, як ви! Важко, але дуже цікаво!»

Уважно діти роздивлялися роботи своїх колег-конкурсантів, які ми зібрали у прес-центрі. Дуже зацікавилися вони роботою МіЧівців із Чорноземного. В кінці зустрічі ми гуртом зіграли у гру-пізнавайку, запропоновану маленькими чорноземненцями. Переміг Олег. Йому ми й вручили торт переможців конкурсу дитячих стінних газет про «СТ».

Наші переможці поспішили додому чаювати із солодощами, а ми пішли виконувати наші конкурсні зобов’язання: на сторінках «СТ», шановні читачі, ви можете переглянути роботу СЮТівців, також пропонуємо вашим дітям розфарбувати заголовок стінної газети, розгадати кросворд і з виконаними завданнями сфотографуватися і прислати фото на електронну адресу «СТ» —   а ми розмістимо ці кольорові фото на сайті газети. За активність і оригінальність буде приз від «СТ». У листі підпишіть фото (ПІБ), вкажіть вік учасника і телефон для зв’язку.

Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.