9 июня 2017 Район 29  0 

Заради дітей усі гілки влади об’єднують зусилля


1 червня на всіх сільських територіях району відбувалися заходи з нагоди Дня захисту дітей. Більше десяти запрошень на дитячі свята надійшли звідусіль до органів влади і місцевого самоврядування та до редакції районної газети «Слово трудівника». Представники райдержадміністрації і депутати обласної, районної, сільських та селищних рад стали учасниками дитячого свята по всьому району. Голова райдержадміністрації Олександр Правосуд у районному будинку культури спочатку привітав вихованців дитячих шкільних майданчиків райцентру і будинку дитячої та юнацької творчості, куди зібралося зо три сотні дітвори разом із вчителями на виставу, а потім особисто проконтролював пересування колони шкільних автобусів із переможцями конкурсу «Мій клас кращий!» і презентував свій подарунок дітям.

Після цього він разом із головою районної ради Юрієм Шилом і помічниками народного депутата України Сергія Валентирова Тетяною Бутилкіною, Станіславом Фроловим та Віктором Цукановим зустрілися із мешканцями Переможного і Таврійського і разом із жителями обох сіл урочисто відкрили два дитячих майданчики, подаровані громадам народним депутатом України Сергієм Валентировим.

У той день сільська дітвора разом із представниками влади із задоволенням проводила процедуру перерізання стрічок і поспішала на яскраві гірки і гойдалки. Наймолодші гралися у пісочницях, а мами із татами і бабусі спостерігали за дітьми, сидячи на зручних лавицях, які мешканці обох сіл змайстрували власноруч. За словами мешканців, подарунки народного депутата об’єднали сільських активістів.

***

У Переможному напрямок і об’єми додаткових робіт задавав, як завжди, особистим прикладом сільський голова Анатолій Воробйов. Завдяки його хисту і наполегливості у селі віднині на місці розвалин і сміттєзвалища прописалося ціле дитяче містечко із кумедними звірятками від Валентиновича, огороджене барвистим забором, витесаним власноруч сільським головою. Про це журналістам говорили переможненці. А сам сільський голова Воробйов на урочистостях подякував усім небайдужим односельцям, які допомагали облаштовувати дитяче містечко, а ще більше дякував тим, хто цього разу не заважав активістам «порадами». Та найбільше наголосив і попередив про покарання тих, хто наважиться заходити у сільську дитячу зону із цигарками чи оковитою. Таке застереження сільського голови громада підтримала гучними оплесками. Солодкою родзинкою, яка може стати пам’яттю на довгі роки, стала акція із закладення дубової алеї у Переможному. За ініціативою голови райдержадміністрації, у селі вздовж дитячого містечка висадили сім дубочків із закритою кореневою системою. Перший дубок посадили керівники району разом із помічницею народного депутата Тетяною Бутилкіною. Решту презентованих саджанців висадили учні місцевої школи. І хто знає, може, колись через багато років до цієї алеї прийдуть сьогоднішні школярі зі своїми дітьми і розкажуть про маленьку акцію на початку літа 2017 року.

  • Наші діти — майбутні хлібороби і вчителі, меліоратори і лікарі, керівники громад і цілої країни. І від того, яке ми забезпечимо їм дитинство, буде залежати наше майбутнє і майбутнє нашої держави, — наголосив Олександр Правосуд на урочистостях у обох селах.

На відкритті дитячого майданчика у Таврійському представників районної влади і місцевого самоврядування юні таврійці зустрічали козацькими танцями і мелодіями духового оркестру. Мешканців громади із святом привітали голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, голова районної ради Юрій Шило, помічник народного депутата України Сергія Валентирова Віктор Цуканов. Передаючи вітання громаді від народного депутата, Віктор Володимирович вручив завідуючій дитячого садка «Медведик» набори розвиваючих іграшок для місцевих дошкільнят, які саме перебували на тихому часі по обіді. Із словами подяки за дитячий майданчик і за ремонт сільського будинку культури звернулись до представників влади поважні мешканці Таврійського: багаторазовий чемпіон світу із гирьового спорту Тимофій Косенко і Геннадій Арестенко, які передали народному депутату подяку за підтримку ветеранського спорту і книгу з історії рідного краю (відповідно). Сільський голова Тетяна Зологіна розповіла про підготовчий етап встановлення депутатського подарунка, який об’єднав мешканців села, і подякувала всім-всім за допомогу їхньому селу. ЇЇ підтримав і представник батьківського комітету Дмитро Козлов.

Присутні школярі перерізали символічну стрічку і почали господарювати на майданчику. Підсолодили настрій свята дітворі як у Таврійському, так і у Переможному, цукерки від народного депутата Сергія Валентирова.

Під час свята юні музиканти із місцевого духового оркестру за поїздку до кирилівського дельфінарію «Оскар» голосно і дружно подякували голові районної державної адміністрації Олександру Правосуду.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.