9 июня 2017 Район 30  0 

Виїзний прийом голови РДА


У вівторок цього тижня головою райдержадміністрації Олександром Правосудом був проведений особистий виїзний прийом громадян на території Горьківської сільської ради. Разом із ним із місцевими мешканцями спілкувалися депутат обласної ради Геннадій Шевченко, депутат районної ради Олексій Сидоров та Горьківський сільський голова Владислав Шпак.

Горьківці та жителі сусідніх сіл зустрічали народних обранців на подвір’ї сільської ради. Ще не заходячи до приміщення, вони гуртом, сидячи на лавці, почали колективно скаржитися на основні, на їхню думку, проблеми території.

Жителів села Весняне турбує відсутність магазинів, до яких мали б завозити продукти харчування та гігієнічні засоби. Нині хліб у їх село привозять два рази на тиждень — у понеділок та п’ятницю. За словами самих селян, відсутність хоч якоїсь цивілізації у їхньому селі перешкоджає нормальному існуванню.

Наступним піднімалося питання стосовно якості питної води у селі М.Горького. На думку селян, вона брудна та має солоний смак, тож вживати її неможливо та шкідливо для здоров’я.

Жителі села Михайлівське скаржилися на відсутність дитячого майданчика, де б діти проводили свій вільний час.

Найголовніше питання, особливо для людей похилого віку, стосувалося Горьківського ФАПу, у якому сільським жителям не ставлять крапельниці. Для цього їм потрібно їхати до райцентру.

Довідково: Наш журналіст звернувся до головного лікаря центру первино медико-санітарної допомоги Валентини Борисенко за роз’ясненнями стосовно даної ситуації. З’ясувалося, що крапельниці медичні працівники мають право робити тільки у тих закладах, де є ліжка денного стаціонару, а це лікарняні амбулаторії. Нині у нашому районі існує дев’ять сільських амбулаторій: Атманайська, Азовська, Давидівська, Охримівська, Розівська, Радивонівська, Переможненська, Новоданилівська, Шелюгівська. На жаль, у ФАПах ця послуга законодавством не передбачена.

Всього на особистий прийом до представників влади звернулося 15 осіб, чотири з яких принесли повні пакети документів на матеріальну допомогу.

Олександр Правосуд, вислухавши жителів села, наголосив, що бере під свій особистий контроль вищезгадані питання і докладе максимум зусиль, щоб вирішити їх для покращення життя на селі.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.