16 июня 2017 Акимовка 212  0 

Виїзна обласна колегія на Якимівщині


Сьогодні у залі засідань районної адмінбудівлі відбулося виїзне засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації та Департаменту промисловості і розвитку інфраструктури ОДА. Спільне виїзне засідання на Якимівщині провів заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Бабанін.

У роботі колегії взяли участь керівники Якимівського району Олександр Правосуд і Юрій Шило, а також начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку 19-ти районів нашої області та керівники громадських організацій, які представляють інтереси аграріїв району та області.

У вступному слові заступник губернатора повідомив присутнім, що, згідно аналізу роботи підприємств і організацій агропромислового комплексу області, Якимівський район за останні два роки значно покращив виробничі показники у сільськогосподарській галузі. Саме за цей період на території району повністю зупинено розкрадання меліоративних мереж. З року в рік збільшуються поливні площі та відповідно асортимент і врожайність сільськогосподарських культур.

Про стан і перспективи розвитку меліоративних земель Запорізької області на нараді доповідали заступник директора департаменту — начальник управління Департаменту АПР ОДА Олександр Ясинецький та начальник Запорізького обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук. Практичним досвідом відновлення зрошувальної системи у Якимівському районі і відповідно збільшенням поливних земель поділився із спеціалістами із усієї області голова райдержадміністрації Олександр Правосуд та начальник Якимівського МУВГ Ігор Бохон.

— Випадки розкрадань труб і елементів дощувальних машин відбуваються в усіх районах області, де є зрошення, — констатував заступник губернатора на засіданні обласної робочої групи з питань координації дій постійно діючих районних оперативних груп з контролю за збереженням меліоративних систем і мереж водопостачання, яка відбулася напередодні у Запоріжжі.

— Існуючий стан зрошувальних систем потребує вжиття термінових заходів з модернізації та реконструкції. А це, у свою чергу, вимагає значних фінансових ресурсів. Щоб мати чіткий план дій із відновлення водопостачання на сільськогосподарських землях,  вважаю, потрібно розробити обласну програму з відновлення та розвитку зрошення. У зв’язку із цим у Якимівському, Василівському, Веселівському, Вільнянському, Мелітопольському, Михайлівському, Пологівському, Токмацькому і Чернігівському районах  необхідно обговорити із товаровиробниками району перспективи збільшення площ меліоративних земель та їх фінансової участі у будівництві та ремонтно-відновлюваних роботах зрошувальних систем,- наголосив Олександр Бабанін.

На виїзній колегії спеціалісти обговорили перспективи фінансової підтримки підприємств аграрного сектору у поточному році і результати проведення І етапу «Врожай-2017». Ці теми детально розкрили директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Фіоктистов і його заступник Андрій Поляков. Окремо зупинилися на питанні впливу перевищення норм вантажопідйомності автомобілів при перевезенні сільгосппродукції на стан автомобільних доріг. Відкритим став діалог профільних посадовців із представниками сільгосптоваровиробників області.

У протокол рішення виїзної колегії двох департаментів внесли конструктивні пропозиції для спільного тристороннього виконання.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.