30 июня 2017 Акимовка 37  0 

Всесвітній День донора


27 червня у Якимівській ЦРЛ відбувся забір крові медичними працівниками Мелітопольської станції переливання крові. Ця подія відбулася  до Всесвітнього дня донора, який відзначається 14 червня. У цей день наважилися на благородний вчинок і здали кров 33 жителя нашого району. Донори здавали кров для жіночої консультації (для вагітних жінок), для своїх родичів (які знаходяться у важкому стані після кровотечі) та просто заради доброї справи.

На початку прийому медичні працівники оглянули донорів, на місці зробили експрес-аналіз на групу крові та гемоглобін. Після медичних процедур донори заповнили анкети та випили гарячого чаю із печивом (це забезпечує гарне самопочуття до і після процедури). Згідно чинного законодавства, усі здавачі крові отримують грошову компенсацію у розмірі 52 гривень. У цей день додатково усі донори отримали несподівані подарунки ще й від народного депутата України Сергія Валентирова — чашки для чаю, які їм вручив голова Якимівського товариства «Червоного хреста» Юрій Подибайло.

До речі особи, що здали 40 разових максимально допустимих доз крові, або 18 літрів, набувають статусу «Почесний донор України» і прирівнюються до пільгової категорії. На Якимівщині, за словами медичних працівників районної лікарні, за останні 10 років такий статус отримали 14 осіб: Н.Ж.Боровікова, О.О.Ярутіна, Н.В.Іріоглу, Т.І.Калмикова, С.Т.Котов, В.П.Гожий, А.А.Пономаренко, М.Л.Волобуєв, В.І.Москаленко, В.О.Першин, В.В.Василенко, В.В.Солодкий, С.А.Лойнов, Р.С.Бідзінова. На жаль, у донорський день осіб із такою відзнакою не було.

Ми можемо пишатися своїми земляками, не кожен зможе наважитися на таку добру справу. Адже завдяки їхньому вчинку медичні працівники мають змогу врятувати не одне життя.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.