23 июня 2017 Район 25  0 

Вічна пам’ять загиблим! Честь і слава живим!


22 червня у райцентрі відбувся мітинг з нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. З метою всенародного вшанування пам’яті українців, полеглих під час війни 1941-1945, їх подвигу та невмирущої слави.

У заході взяли участь представники влади: голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд, голова районної ради Ю.В.Шило, голова Якимівської селищної ради М.І.Захаров, голови районної та селищної ветеранських організацій М.М.Ладченко та М.І.Шереметьєв, настоятель Свято-Казанського храму протоієрей Димитрій Арабаджи, учасники бойових дій М.І.Царькова та Р.К.Підбуртна, районний військовий комісар О.Г.Ісаєв, представники районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) на чолі із головою В.В.Доросевичем, учасники АТО, представники комунальних закладів та громадських організацій.

Під час своєї промови Олександр Правосуд сказав, що наш священний обов’язок — зберегти пам’ять про тих, хто виборов перемогу у цій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Він наголосив, що зараз, потерпаючи від кривавої війни на сході України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.

Юрій Шило підкреслив, що весь український народ повинен вшановувати світлу пам’ять мільйонів наших земляків, життя яких обірвала друга світова війна та війна на сході України. Нині, як і багато років тому, Український народ зі зброєю у руках мусить захищати наші кордони, нашу свободу.

Микола Захаров закликав усіх завжди пам’ятати ветеранів та допомагати їм. Він побажав присутнім мирного неба над головою, щасливого майбутнього, міцного здоров’я та ніколи не знати, що таке війна.

Учасник бойових дій періоду Другої світової війни Марія Царькова розповіла про страшні події того часу. Вона наголосила, що ми повинні   розповідати своїм нащадкам про героїв, котрі віддали свої життя заради перемоги, заради нашого щасливого майбутнього.

Протоієрей Димитрій наголосив, що світла пам’ять наших героїв завжди має залишатися у наших серцях. Він додав, що наші чоловіки і зараз на сході захищають незалежність рідної держави, і нашою підтримкою стане молитва за їхнє здоров’я та життя.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв Другої світової війни.

Мітинг завершився покладанням квітів до стели, пам’ятника полтавчанам, О.Макарову, до могили невідомого солдата (на старому цвинтарі), до братської могили на мікрорайоні «опитна». Там вічним сном спочивають ті, хто своїм власним життям вберіг світ від фашистських загарбників.

Вічна пам’ять загиблим! Честь і слава живим героям!

Ірина МАРЧЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.