23 июня 2017 Район 12  0 

Сесія районної ради


22 червня голова районної ради Юрій Шило провів пленарне засідання чотирнадцятої сесії Якимівської районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь двадцять вісім із тридцяти чотирьох депутатів районної ради, голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, депутат Запорізької обласної ради Геннадій Шевченко, сільські, селищні голови, керівники підприємств, організацій та управлінь району.

Перед відкриттям сесії, яка проходила у День пам’яті і скорботи жертв війни, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів-визволителів країни у страшні роки війни середини ХХ століття і загиблих учасників АТО на сході України.

На порядок денний виносилося 30 питань. Ретельна робота переважної більшості депутатів у засіданнях постійних депутатських комісій напередодні сесії дала змогу народним обранцям оперативно провести сесію.

У першому блоці питань депутати затвердили звіт районної державної адміністрації щодо виконання районного бюджету за І квартал поточного року і внесли зміни та доповнення до районного бюджету. За словами доповідача — начальника управління фінансів райдержадміністрації Олексія Драчука, за результатами роботи у І кварталі п.р. районний бюджет виконано із значним випередженням запланованих надходжень за рахунок збільшення надходжень з податку на доходи фізичних осіб із розрахунку відрахувань із мінімальної заробітної плати у розмірі 3200 гривень та завдяки ефективній передачі у оренду майна комунальної власності.

Загальний фонд районного бюджету за І квартал 2017 року виконано на загальну суму  71207,7  тис.грн., у тому числі: власних доходів — 7336,9  тис.грн., базова дотація — 2707,3  тис.грн., субвенції — 56410,0 тис.грн. (з них: субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для надання державної допомоги сім`ям з дітьми, пільг та субсидій населенню та інші субвенції  — 37583,4  тис.грн., освітня субвенція — 11237,2 тис.грн., медична субвенція — 6425,5  тис.грн., інші субвенції — 1163,9  тис.грн.).

За І квартал 2017 року до районного бюджету надійшло 7336,9 тис.грн.  власних доходів, що складає 201,2% виконання плану І кварталу. Із них по джерелах доходів: податок на доходи фізичних осіб — 7170,1 тис.грн. (202,3%), податок на прибуток — 10,0 тис.грн. (20,0%), орендна плата за майно комунальної  власності — 71,0 тис.грн. (169,2%), частина чистого прибутку господарських організацій — 2,6  тис.грн., інші надходження (код 24060300) — 36,2 тис.грн (у 32 рази), плата за надання адміністративних послуг — 46,9 тис.грн. (у 5 разів).

Поточний фінансовий стан району дав можливість народним обранцям задовольнити письмові пропозиції райдержадміністрації, запити депутатів і клопотання сільських, селищних рад стосовно виділення коштів із районного бюджету. (детальніше на сайті райради).

Перший крок зроблено — вчителі уже із відрядними!

Освітяни і медичні працівники району регулярно підвищують професійну кваліфікацію і з цією метою перебувають у робочих відрядженнях за межами району.  Впродовж останніх років вони власним коштом оплачували і проживання, і харчування під час навчань, хоча чинним законодавством передбачена компенсація таких витрат. Депутати-освітяни у сесійній залі говорили про це питання.  З початку року на виїзних прийомах голови райдержадміністрації Олександра Правосуда сільські вчителі зверталися із проханням вирішити роками існуючу проблему. І от результат  — за поданням відділу освіти, молоді та спорту РДА  депутати одноголосно проголосували за виділення коштів на компенсацію відрядних. Тож, починаючи із 22 червня 2017 року, педагоги району підвищуватимуть свою професійну кваліфікацію за рахунок районного бюджету. На ці заходи виділено 180 тисяч гривень. За розрахунками спеціалістів, їх вистачить до кінця поточного року.

Впорядкували  розбіжності у назвах

На сесії цілий блок питань був присвячений об’єктам навчального і культурного спрямування. Депутати проголосували за узаконення нових назв Мирненської і Таврійської загальноосвітніх шкіл — похідних від нових назв населених пунктів, перейменованих згідно закону про декомунізацію, і затвердили Статути тих комунальних закладів, які потребували змін у зв’язку із новими назвами вулиць, на яких розташовані ці заклади.

Звіти і плани навчально-виховних і навчально-мистецьких закладів

На сесії депутати затвердили програму національно-патріотичного виховання молоді на 2017-2021 роки і мережу закладів освіти району на наступний навчальний рік. Заслухали звіт про роботу позашкільних закладів району (ДЮКФП та БДЮТ) і внесли зміни до структури та штатних розписів цих закладів. Про демонстрацію навиків і вправності гуртківців будинку дитячої та юнацької творчості читайте у суботньому випуску «СТ». Галузь освіти у поточному році оптимізувати не будуть, тому й шкільного автобуса за 30 відсотків вартості придбати не зможемо, хоча пропозиція із області така надійшла офіційно. Депутати заслухали звіт про роботу і досягнення вихованців початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів: дитячої музичної школи і її філій та погодили платні послуги відділу культури і туризму райдержадміністрації (чит у «СТ»).

Нововведення

На поточній сесій дали старт створенню у районі містобудівного кадастру, прийнявши відповідну програму на два роки. Уся програма на сайті районної ради і у ініціаторів: відділ містобудування, архітектури та цивільного захисту населення РДА.

На сесії прийняті рішення із усіх питань, окрім двох — стосовно депутатського запиту групи депутатів та про делегування представників від району до Госпітальної ради Мелітопольського госпітального округу, які будуть розглядатися наступного разу.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.