30 июня 2017 Область 44  0 

Серце Азову — поруч із нами


Україна — країна безмежних полів, високих гір і безкрайніх небосхилів над гладдю морською. Два моря омивають береги її південних кордонів. Кораблі і кораблики, яхти і човники здіймають морську пінну Чорного і Азовського морів. А які люди живуть вздовж усього узбережжя водної стихії. Мужні і сильні взимку і восени, коли холодний і різкий морський вітер демонструє свою нестримність і міць, гостинні і лагідні навесні і влітку, коли природа вгамовується і з радістю прислуговує місцевим мешканцям. Тоді від ранньої весни бердянці готуються до зустрічі давніх друзів свого міста і нових знайомих, які б після першого приїзду до Бердянська закохалися у тепле лагідне море, невеличке історичне містечко і людей, які завжди гостинно відкривають своє серце людям, які приїздять у Бердянськ. І то вже немає значення у справах чи на відпочинок мандрівник завітав до міста, тут йому завжди запропонують комфортне місце проживання, історично-культурну програму знайомства із містом і чисті облагороджені пляжі Бердянської коси, яка стрімко прорізає безмежну тиху гладь лагідного теплого Азовського моря.

Серцем Азова називають бердянці своє місто. Тільки із цим уже не один рік поспіль асоціюється літній відпочинок на цьому курорті у мешканців столиці і великих міст України. Масивну рекламну кампанію свого міста і переваги відпочинку у Бердянську забезпечує креативна команда Бердянської міської ради. І в той час, коли українці вирішують, де будуть влітку відпочивати і оздоровлюватися, бердянці  пропонують їм все нові і нові принади свого міста і нові дорожні маршрути. Цьогоріч у результаті копіткої роботи міської ради і народних депутатів Верховної ради Олександра Пономарьова та Сергія Валентирова разом із міністерством інфраструктури та «Укрзалізницею» до Бердянська запущено нові рейси пасажирських поїздів, які з’єднали серце Азову із західними регіонами нашої країни.

Величезну кількість фестивалів і конкурсів, які організовує мерія міста, традиційно відкриває міський голова Володимир Чепурний. Команда його однодумців завжди на крок попереду всієї громади міста. Це відразу стає зрозумілим, тільки-но глянеш на міські афіші і зовнішню рекламу. Чого варте Всеукраїнське теле-шоу «Караоке на майдані» у Бердянську із незмінним його ведучим Ігорем Кондратюком, яке уже два роки поспіль у червні дає старт курортному сезону на узбережжі. А нове регіональне талант-шоу «Кращий голос Азову. Діти.», яке цього року зібрало представників семи регіонів Запорізької і Донецької областей. І родинне свято для сімей із дітьми «Fameli-Fast», яке зібрало сотні матусь і татусів разом із дітьми, разом із своїми батьками у міському парку на навчально-розважальні родинні змагання. Так весело і пізнавально багатьом із них не було дуже давно! А все починалося із ідеї двох матусь, які дали можливість власним дітям позмагатися і розважитися у затінку міського парку. Адміністрація міської ради підтримала, оголосила конкурс, відгукнулися спонсори … і родинне свято можна записувати до списку родзинок міста.

Про бердянські здравниці слава лине далеко за межами нашої країни. Естафету якісного лікування із сучасними комфортними умовами проживання і харчування, розвагами і чарівними оазисами квітників, альтанок і дитячих гірок вправно перейняв і осучаснив приватний санаторій медичний комплекс «Арктика».

Незмінність традицій організації дитячого оздоровлення, адаптованих під вимоги сьогодення, із року в рік демонструє  комунальний заклад Бердянської міської ради «Червона гвоздика». У поточному році засновники провели підготовчу роботу із оновлення і ремонту дитячого закладу на  1,2 мільйона гривень із міського бюджету.  Креативний трудовий колектив закладу підготував для дітвори із усієї України і Білорусі нові форми відпочинку і оздоровлення на морі і в зеленому оазисі площею не один  гектар. Путівок у вільному доступі не було вже на початку літа, та заклад розробив гнучкий графік проведення осінніх сесій спортивних зборів для групових заїздів юних спортсменів області: тренування і відпочинок одночасно.

Рукотворним оазисом дизайнерського зеленого ландшафту у поєднанні із штучно створеними комфортними умовами для диких тварин є Бердянський зоопарк «Сафарі». Його засновник і  його директор,  його натхненник і вірний друг кожного із усіх чотирилапих, хвостатих, крилатих, великих і маленьких  мешканців зоопарку — Ігор Кальченко дуже часто сам проводить цікаві екскурсії. Від його розповіді важко відірватися навіть на спілкування із дикими звірами, які так комфортно себе почувають у великих, просторих і затишних вольєрах зоопарку. У квітні 2016 року зоопарку  «Сафарі» присвоєно звання «Кращий зоопарк України», а у серпні того ж року Бердянський зоопарк за оцінкою таємних незалежних експертів із Європи за рейтингом TripAdvisor визнаний кращим місцем, яке іноземні мандрівники рекомендують для відвідування. Яскравим і непідробним підтвердженням справедливості висновків експертів є статистика щорічних приплодів диких звірів у Бердянському зоопарку. А можливість власноруч доторкнутися до маленького створіння і усвідомлення того, що із цього м’якенького клубочка невдовзі виросте хижий небезпечний звір, роблять усі фото із звірятами доброю згадкою про місце, яке дозволяє зрозуміти циклічність нашого буття. Беззаперечно, зоопарк «Сафарі» є візитівкою Бердянську!

І я там була разом із колегами-журналістами на нашому професійному фестивалі на запрошення Бердянської міської ради, все бачила на власні очі, все, що можна, потримала у руках, приміряла фірмові футболки і зустрілася із добрими друзями із самого Серця Азову. Коли будете планувати відпочинок — завітайте до Бердянська. Це зовсім поруч, і відпочинок із розвагами організовано на високому рівні.

Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.