1 июня 2017 Район 105  0 

Інфекційне відділення закривати не будуть


У четвер голова райдержадміністрації Олександр Правосуд взяв участь у робочій п’ятихвилинці працівників районної лікарні. Приводом для спілкування стало поширення серед населення чуток про закриття інфекційного відділення райлікарні. 

  • Я знаю, що останнім часом у місцевих соціальних мережах активно поширюються чутки про ніби то закриття інфекційного відділення Якимівської лікарні. Пригадую, як минулого року районом ходили «страшилки» про міфічне закриття пологового відділення. А в реальності це відділення переведене у зручне відремонтоване приміщення п’ятого корпусу, — сказав на зустрічі керівник району. — У минулому році районна галузь охорони здоров’я профінансована у повному обсязі. Крім того, додатково у  2016 році за кошти районного бюджету придбано нового сучасного обладнання на 400 тисяч гривень. Ще 200 тисяч гривень виділялося на медикаменти для пільгових категорій населення. У  цьому році за перші п’ять місяців на районну галузь охорони здоров’я уже направлено 400 тисяч гривень. За ці кошти придбано серед усього іншого і сучасне обладнання для офтальмологічного кабінету. Найближчим часом розпочнуться роботи з обладнання автомобільної парковки біля лікарні.

Укріплення і розвиток медичної галузі району для нашої сільської місцевості є стратегічним напрямком роботи. У цьому році заплановані ремонти приміщень сільських ФАПів і лікарняних амбулаторій у Володимирівці, Шевченковому, Таврійському, Атманаї і Шелюгах. А стосовно інфекційного відділення наша відповідь буде однозначною — інфекційне відділення закривати ніхто не буде!

Користуючись нагодою, завідуюча інфекційним відділенням Тетяна Довженко підняла питання необхідності ремонту внутрішньої системи водозабезпечення у очолюваному нею відділенні. Відповідаючи їй, Олександр Правосуд наголосив, що закриватися інфекційне відділення не буде, бо всім достеменно відоме значення саме цього відділення для нашого курортного району.

— На черговій сесії я особисто буду ініціювати виділення коштів із районного бюджету на ремонт системи водозабезпечення цього відділення. Виконавши тендерні процедури, ми вирішимо цю проблему, — сказав голова райдержадміністрації.

Звучали питання облаштування твердого покриття для під’їзду автомобілів швидкої допомоги до приймального відділення. Разом із парковкою, підрядники облаштують і в’їзд.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.