1 июня 2017 Акимовка 87  0 

Бакалаври із… дитячого садка


Свої перші посвідчення бакалаврів і яскраві «академічні шапочки» разом із медалями за різні досягнення отримали 20 цьогорічних випускників дитячого садка «Топольок».

8 маленьких принцес і 12 імпозантних кавалерів разом із своїми вихователями Тетяною Семендяєвою і Тетяною Ананьїною протягом години зі сцени районного будинку культури розповідали про свої найперші кроки у дружній групі «Бджілки». Яскравий і оригінальний концерт діти подарували всім, хто прийшов до будинку культури. Мами і тата, бабусі і дідусі, братики і сестрички винуватців свята разом із багато численними глядачами пишалися  досягненнями малюків і, не стримуючи сліз радості, гучними аплодисментами і підбадьорливими жестами підтримували артистів на сцені.

Голова районної державної адміністрації Олександр Правосуд від щирого серця привітав малят і їхніх батьків та трудовий колектив дошкільного закладу із дитячим святом. Побажав дітворі гарного літнього відпочинку перед великим стартом до школи і презентував обом випускним групам дитячого садка п’ять тортів. Під час виступу він наголосив, що Діти — наше майбутнє. І яким воно буде для підростаючого покоління, залежить від вибору правильного вектору розвитку громадянського суспільства взагалі і конкретно нашої громади відповідно. Тож сьогодні для нас, дорослих, головним має стати забезпечення надійного підґрунтя для всебічного розвитку дитини. Численне зібрання зі святом привітала завідуюча дитячого закладу Ірина Вікарій, а потім разом із головою райдержадміністрації Олександром Правосудом, заступником начальника відділу освіти, молоді та спорту Світланою Кратюк і методистом дитячого садка Тетяною Калініною вони вручили дітям Дипломи «бакалаврів» і урочисто одягли червоні академічні відзнаки — чотирикутні шапочки-конфедератки із срібними китицями.

Дітям, звісно, стало цікаво, для чого ці аксесуари. Тож із 1 вересня вони почнуть шукати відповіді на всі питання по дорозі здобуття знань. Хай щастить! Колектив редакції вітає всіх випускників, батьків і працівників дошкільних дитячих закладів району із святом прощання із дитячим садком.

Цікаво дізнатися: академічний аксесуар — чотиригранна шапочка-конфедератка — має давню історію. Нині вона, як і раніше, вважається головним атрибутом людей із науковим ступенем знання: бакалаврів, магістрів, аспірантів, професорів і т.д. Цей головний убір  означає єдність багатогранності та різноманітності життя та мудрої стійкості тих, хто здобув найвищі знання. Зараз конфедератку має право вдягати кожен, хто дотичний до науки. Цей головний убір також має ще один цікавий елемент — китицю або бонет, який є надзвичайно важливим. Саме за цим аксесуаром можна розпізнати, якого наукового ступеню досягла людина. Ті, хто продовжують здобувати знання, носять китицю з правої сторони конфедератки. А у випускників-магістрів або ж бакалаврів цей академічний атрибут має розташовуватися зліва. У старих європейських університетах ще досі збереглася традиція урочистого переміщення китиці, коли людина покидає навчальний заклад або ж продовжує наукову працю. Також бонет прикріплюють до дипломів студентів-відмінників на урочистостях з нагоди закінчення університету.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.