12 мая 2017 Акимовка 311  0 

ПЕРЕМОГА ОДНА НА ВСІХ! (фоторепортаж)


Розпочався 9-й травневий переможний і святковий день із урочистого мітингу «Стоять замислені тополі, бійців нагадують мені», який відбувся за складеною традицією біля пам’ятника полтавчанам з нагоди 72-ої річниці Перемоги у ІІ Світовій війни.

Кожного року 9 травня разом із переможцями уся Якимівщина святкує славетний день, який прийшов до нас із далекого сорок п’ятого року. День, який тисяча чотириста вісімнадцять днів і ночей чекала наша земля, кожна родина, день, за який наш народ заплатив велику і страшну ціну. Світлий і величний день Перемоги!

Для багатьох якимівців День Перемоги — одне з найвеличніших та найшанованіших, воістину всенародне, свято. Це — символ героїзму, самовідданої любові до рідної землі, світлої вікопомної пам’яті про мільйони загиблих і нескореної сили духу захисників України. Як прийнято у якимівців та гостей селища, усі із квітами, кульками, прапорами та фотографіями своїх родичів-визволителів, усмішками і вітаннями один до одного дружною великою ходою від стели загиблим односельцям пройшли до меморіального комплексу на околиці райцентру, де і відбувся святковий мітинг.

До усіх присутніх зі словами вітань звернулися: голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, якимівський селищний голова Микола Захаров, голова районної ветеранської організації Михайло Ладченко, районний військовий комісар Олександр Ісаєв, а від імені молоді — учениця 9-го класу НВК «Якимівська гімназія» Аліна Мельник.

Хвилюючим і проникливим для усіх присутніх став виступ учнів гімназії, які представили учасникам заходу тематичний флеш-моб «Перемога одна на всіх», по завершенні якого у хмарне синє небо здійнялися десятки повітряних кульок, на знак пам’яті про усіх загиблих воїнів, які поклали свої життя на полях боїв.

Ця страшна війна торкнулася майже кожної сім’ї наших односельців, адже події сорокових років забрали у свої чорні жорна дві тисячі п’ятсот жителів Якимівського району. Саме їх пам’ять, тих земляків, яким не судилося дізнатися про бажану перемогу над нацизмом, учасники цьогорічного мітингу вшанували хвилиною мовчання.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.