12 мая 2017 Акимовка 162  0 

НАМ ЗАПОВІЛИ ЖИТИ


У святковий вечір у райцентрівському парку на площі біля будинку культури була запланована ігрова програма для дітей під назвою «Нам заповіли жити», яку мали підготувати працівники КСК «Скіф». Під час заходу незначна кількість малечі мала змогу взяти участь у конкурсах, за які отримувала призи і солодкі подарунки. На початку розваг, які розпочалися із значним запізненням, бо проводила їх одна особа, наші маленькі земляки соромилися і не поспішали до участі, але після «розігріву» просили продовження конкурсів. Дітлахи розповідали вірші, співали пісні, брали участь у силових змаганнях та просто раділи. Діти є діти. Та не для всіх односельчан розважальна програма видалася «розважальною», тому більшість батьків, які прийшли на анонсований захід, змушені були відвести своїх дітлахів просто гратися на дитячий майданчик та смакувати солодкою ватою.

Після закінчення дитячих конкурсів ігрова програма плавно перейшла у культурно-розважальну. На порозі РБК присутніх гостей своїми співами розважали самодіяльні артисти «Скіфу» і хорового колективу «Тавричанка». Під пісні народних аматорів свої танцювальні таланти демонстрували всі — від малого до великого — і аплодували артистам. Молодь завзято підспівувала і навіть перекрикувала сучасні музичні композиції. Були на культурно-розважальному заході і такі, які, за їх же висловами, очікували більшого від цьогорічного святкування і побаченим були не задоволені.

Незалежну думку висловили мешканці міста Харкова (з якими наш журналіст познайомився під час заходу). Світлана з маленьким синочком Кирилом приїхали на свою дачу у Кирилівку, але неочікувано потрапили до  Якимівської ЦРЛ, і День Перемоги святкували у нашому селищі. Зі слів гості, наше сільське святкування відрізняється від міського, та все ж и вони задоволені побаченим.

 — Ваші організатори — молодці, постаралися для людей і свято зробили по-домашньому, спокійне, у вас дуже затишно, — говорила гостя нашого селища. — Тут живуть приємні, не озлоблені люди, уважні, добрі по відношенню до незнайомих людей. Ми у Якимівці не вперше, бували тут і раніше, так скажемо —  постійні гості, але вперше присутні на вашому святі.

Не зважаючи на прохолодний вітерець і хмарки, які під вечір закрили ясне небо, настрій у всіх присутніх був піднесений. Можна сказати, що наші земляки гідно відсвяткували цей день. Були раді зустрічам і спілкуванню із тими, кого давно не бачили. Раділи і поздоровляли один одного із Днем Перемоги.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.