28 апреля 2017 Район 141  0 

Стрілецький день


У четвер цього тижня Якимівський військовий комісаріат спільно із відділом освіти, молоді та спорту і районною державною адміністрацією провів навчально-польові заняття із юнаками випускних класів загальноосвітніх шкіл Якимівщини. НПЗ проходили на полігоні у селі Мирне Мелітопольського району. Метою цих зборів є військово-патріотичне виховання та закріплення знань, умінь та навичок, які придбали учні під час навчального курсу «Захист Вітчизни». Супроводжували старшокласників вчителі та працівники Якимівського військового комісаріату підполковник Олександр Ісаєв, старший лейтенант Армен Мірзабєков, старший солдат Олександр Перетятько.

Загалом були присутні 127 юнаків, із них 96 учнів шкіл і 26 ліцеїстів. Перед початком практичної частини майор 25-ої бригади транспортної авіації міста Мелітополя Дмитро Шулюпов ознайомив наших земляків із правилами безпеки і продемонстрував, як користуватися зброєю, із якої виконуватимуться вправи бойових стрільб, а саме АК-74. Кожному хлопцю було видано по дванадцять патронів, ними потрібно було зробити три поодиноких вистріли і дев’ять чергою по нерухомих мішенях. Завдання, поставлене нашим школярам, було не із легких, але завдяки інструкторам вони впоралися із ним на відмінно.

Треба було тільки бачити із яким натхненням школярі бігли до місць виконання вправ і як горіли їхні очі, коли вони брали до рук зброю. Звісно, наш журналіст скористався нагодою і також постріляв із автомата Калашнікова. Можу від себе сказати, виконувати стрільбу згідно інструкції дуже важко, але класно. Емоції, які ми отримали від зборів, були того варті. Присутні, і я в тому числі, отримали масу задоволення і адреналіну та з піднесеним настроєм повернулися додому.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.