28 апреля 2017 Район 40  0 

Олександр Правосуд: Розвиток села не має зупинятися. Допомагати будемо кожному!


У середу більше півсотні атманайців виговорилися перед головою районної державної адміністрації Олександром Правосудом і депутатом обласної ради Геннадієм Шевченком. Більше двадцяти сімейних історій, найчастіше трагічних і зболених, вислухали посадовці. Переймаючись співчуттям до кожного мешканця села, керівник району разом із народним обранцем на місці, на особистому прийомі, надали консультації і роз’яснення багатьом із присутніх. Від двадцятьох жителів сільської ради прийняли повні пакети документів на матеріальну допомогу на лікування. Ситуація із онкозахворюваннями у атманайців вражаюча — із двадцяти звернень у вісімнадцяти випадках діагнози підтверджені спеціалістами.

Серед інших були і земельні питання. Дружині і матері двох учасників АТО із однієї родини надали роз’яснення діючого законодавства стосовно забезпечення учасників АТО земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства: якщо до отримання статусу, який надає право на земельну ділянку до 2 га, учасник АТО уже скористався правом отримання наділу для ОСГ, то повторно таке право не наступає.

На зустрічі голови райдержадміністрації Олександра Правосуда із трудовим колективом місцевої школи педагоги обговорили стан матеріально-технічної бази навчального закладу. За останні два роки зрушень на краще у цій школі чимало. У класних кімнатах замінено вікна на енергозберігаючі. Нині проводиться тендер через платформу «ПРОЗОРО» на заміну частини вікон у північному крилі школи. У  минулому році у школі встановлено «з нуля» опалювальний модуль на пілетному опаленні, за рахунок чого вирішена багаторічна проблема температурного режиму навчального  закладу.  Комп’ютерний клас обладнано сучасною технікою, а старі комп’ютери розподілені по всіх кабінетах для використання під час навчального процесу. Для повноцінного функціонування уже трьох десятків комп’ютерів потрібен більш швидкий Інтернет у кожний кабінет. У Атманаї із провайдерами мережі нині проблема, тож за допомогою педагоги звернулися до голови райдержадміністрації.

На зустрічі піднімалося питання необхідності заміни електропроводки у спортзалі і придбання спортінвентарю, заміни меблів у навчальному закладі, капітальних ремонтів внутрішніх санвузлів і вуличного туалету та капітального ремонту даху.  Всі ці і ще багато інших питань обговорювали місцеві освітяни із Олександром Правосудом і сільським головою Ігорем Сажнєвим у розрізі проходження завершального етапу формування у районі двох об’єднаних територіальних громад: Кирилівської, до якої, за рішенням атманайців, приєднується територія їхньої сільської ради, і Якимівської.

  • У планах обох гілок районної влади — на умовах співфінансування перекрити дах Атманайської амбулаторії і забезпечити цей заклад теплом, – підсумував Олександр Правосуд.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.