12 апреля 2017 Район 99  0 

Майбутні студенти змагалися за преференції у виші або креативний підбір студентів від ЗНУ


На минулому тижні старшокласники трьох шкіл нашого району із честю пройшли випробовування спортивно-розважальними змаганнями «Абітурієнт-2017» за можливість отримання преференцій під час вступної кампанії до Запорізького національного університету. У цьому році вперше один із провідних вузів нашого регіону оголосив конкурс серед майбутніх абітурієнтів вишу. Саме зараз проходять відбіркові зональні тури серед старшокласників. На минулому тижні збірна команда Ленінської та Радивонівської шкіл і команда випускників Якимівської гімназії разом із представниками  м.Мелітополь та Мелітопольського району стали учасниками турніру «Абітурієнт-2017» на Приз ректора ЗНУ. Організатори обласного конкурсу запропонували майбутнім студентам свого навчального закладу пройти випробування фізичної сили, командного духу і навіть трохи розважитися перед екзаменаційним оцінюванням знання шкільної програми.

На жаль, представникам із сусіднього району було нелегко змагатися із нашими старшокласниками, бо мелітопольці направили на два різні конкурси одні і ті ж самі команди у віковій категорії учні 5-10 класів, що змагалися у той день і у «Козацькому гарті». Тож обом нашим командам було трохи легше справитися із конкурсними завданнями «Абітурієнт-2017». Змагання проходили у форматі «веселих стартів», і учасники спробували свої сили у цілій низці цікавих естафет на спритність, швидкість та вправність. Турнір видався захопливим для шкільної молоді, й усі його учасники висловили задоволення від втілення проекту у життя.

Найзапекліша боротьба у змаганнях розгорілася між якимівськими гімназистами і збірною Радивонівської сільської ради. Спритнішими, сильнішими і вправнішими чотири із п’яти разів були ленінці із радивонівцями. Мелітопольські гості пройшли випробування за однаковий час, що дало можливість порівну розділити дипломи і медалі за третє місце змагань. Якимівські команди нагороджені іменними дипломами і медалями ЗНУ. Збірна команда випускників Ленінської і Радивонівської шкіл — майбутніх абітурієнтів національного університету — у кінці квітня поїде до Запоріжжя на фінальні обласні змагання виборювати собі або грошовий приз від ректора ЗНУ (від двох до п’яти тисяч гривень), або відміну оплати за І курс навчання (у разі зарахування на контрактну форму навчання у цьому вузі).

Грамоти і медалі учасникам обох спортивних змагань вручали почесні гості із Запорізького національного університету — наша землячка, доцент Вероніка Дорошенко і багаторазовий чемпіон Європи і світу, аспірант ЗНУ Роман Агаєв. Вітальні слова із побажаннями підкорення нових вершин звучали на адресу всіх учасників змагань від начальника відділу освіти, молоді і спорту Інни Водоп’янової

Для переможців і команди приймаючої сторони, школи №2, — фото на згадку із чемпіоном.

Останні весняні тижні стали супернавантаженими для учнівських і педагогічних колективів району у плані участі у різноманітних спортивно-патріотичних, еколого-пізнавальних та фізкультурно-розважальних заходах обласного значення, однак, це, напевно таки, варто здобутого досвіду, нових вражень і перспектив на майбутнє.

Успіхів тобі, абітурієнте 2017 року!  Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.