12 апреля 2017 Акимовка 33  0 

Два турніри — три золоті нагороди


Знову на кубковому турнірі у Києві Тимофій Косенко довів, що він кращий.

7-8 квітня у Києві відбувся Кубок України з гирьового спорту та турнір пам’яті Є.С.Гориніна-Горницького. Змагання не були надзвичайно масовими, але зібрали реально найсильніших гирьовиків України. Не пропустив турнір і наш уславлений атлет, дворазовий Олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон світу, Європи та України Тимофій Семенович Косенко.

Він не був би сам собою, якщо б повернувся зі змагань без перемоги. А одержав він її у кубковому турнірі беззаперечну. Виступаючи у вазі понад 90 кг та віковій категорії до 69 років, Семенович рвонув 16-кілограмову гирю за 10 хвилин 250 разів. За це удостоєний золотої медалі переможця, а ще одну золоту одержав як визнання його абсолютного чемпіонства.

У турнірі пам’яті Є.С.Гориніна-Горницького знову Косенко демонструє надзвичайний результат — за 30 хвилин він здійснив ривок пудової гирі 657 разів. Результат недосяжний для його суперників. Це ще одна золота нагорода.

Поїздка до столиці України стала можливою за підтримки спонсора нашого атлета — православного братства „Радомир”. За його підтримки Тимофій Семенович Косенко зараз тренується для виступу на третій Олімпіаді гирьовиків у Білорусі.

Віктор ПЕРШИН, журналіст

фото І.Марченко


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.