28 марта 2017 Район 373  0 

Звіт про роботу депутатської фракції ВО «Батьківщина» в Якимівській районній раді Запорізької області за 2016 рік


У фракції «ВО» Батьківщина» в Якимівській районній раді Запорізької області – 5 депутатів: Пилипчук Анатолій Олексійович – голова фракції, Антоненко Олександр Вікторович, Сидоров Олексій Миколайович, Волкова Наталя Іванівна, Чижиковська Тетяна Валентинівна.

З часу утворення фракції і до тепер кількісний склад її не змінювався.

У своїй практичній діяльності фракція керується засадами передвиборної програми Якимівської районної партійної організації, програмними принципами політичної партії, розпорядженнями вищестоящих партійних органів.

Робота фракції будувалась таким чином, щоб найефективніше реалізувати депутатські повноваження з чітким розумінням прав і обов’язків розв’язувати нагальні проблеми життя громад району. Однією із форм роботи є активна участь в пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій.

Так, депутатська фракція через сесійні засідання, участь в роботі постійних комісій, депутатські звернення прагне впливати на хід прийняття рішень радою. Зокрема, на постійному контролі питання бюджетного фінансування, витрат коштів бюджету. Голова фракції через пропозиції до проектів рішень по змінах до районного бюджету аналізує та контролює напрямки спрямування бюджетних видатків, фінансування програм. Ведеться також постійний моніторинг витрат коштів.

Для надання практичної допомоги на місцях депутати районної ради закріплені за відповідними територіальними громадами. Вони беруть участь у сесіях рад, сходах сіл, інших масових заходах. Їх пропозиції враховуються при формуванні планів соціально-економічного розвитку району. Депутати районної ради від «ВО» Батьківщина» займають активну життєву позицію у обговоренні та вирішенні актуальних питань життя району. Усі члени фракції відповідально беруть участь у засіданнях комісій та сесій.

Однією із найефективніших форм роботи членів фракції ВО «Батьківщина» є запити та звернення до органів виконавчої влади районного, обласного та державного рівня. Голова фракції Пилипчук А.О. за погодженням з фракцією протягом 2016 року подав низку депутатських звернень щодо капітального будівництва водопроводу по вулиці Хліборобів села Велика Тернівка, щодо внесення змін до бюджету стосовно додаткового фінансування ФАПів (реконструкція системи опалення у приміщеннях, які протягом останніх 5 років не опалювалися), також внесені пропозиції щодо виділення коштів на освітлення вулиць у сільській місцевості. Депутати допомагали громадянам які потрапили у скрутне становище зібрати необхідний пакет документів для отримання одноразової грошової допомоги із районного бюджету.

Два рази в місяць головою фракції ведеться особистий прийом громадян в приміщенні Якимівської районної ради.

Голова Якимівської районної партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Запорізької області

Шевченко Г. М.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.