31 марта 2017 Район 113  0 

Поіменне голосування вартістю… аж 480 гривень!


У четвер відбулося друге пленарне засідання одинадцятої сесії Якимівської районної ради сьомого скликання, яке провів голова ради Ю.Шило. У роботі сесії взяв участь голова райдержадміністрації О.Правосуд, сільські, селищні голови, керівники підприємств, установ, закладів та підрозділів райдержадміністрації, а також представники петровської громади.

На чергове засідання не з’явилося 8 депутатів, однак кворум для проведення сесії був досягнутий. На жаль, через технічні неполадки у системі електронного голосування, рішення на сесії депутати приймали простим підняттям рук. З одного питання їм довелося, навіть, переголосовувати  поіменно. Такої честі удостоїлося комунальне підприємство районної газети «Слово трудівника».

Розподіл районного бюджету із думкою про майбутнє

За поданням райдержадміністрації депутати внесли зміни у районну програму соціально-економічного розвитку на поточний рік у питанні проведення реконструкції частини приміщення Радивонівської ЗОШ під дошкільний навчальний заклад і виділили фінансування на ці цілі. Задовільнили клопотання Чорноземненської сільської ради про передачу приміщення колишньої Петрівської школи на баланс сільради для організації у ньому сільського  центру дозвілля. Передбачили фінансування для придбання меблів для нового приміщення управління соціального захисту і  кошти для забезпечення діяльності управлінь і підрозділів райдержадміністрації та придбання комп’ютера для районного  терцентру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Одностайним голосуванням депутати збільшили до 100 тисяч гривень видатки районного бюджету на програму з надання матеріальної допомоги особам , які потрапили у складні життєві обставини. Додатково виділили ще 20 тисяч гривень на соціальний захист учасників АТО.

Політичні ігрища місцевого розливу

На сесії депутати проголосували за продовження на наступні 5 років контракту із директором КП «Якимівське БТІ» Нестеренком А.Є. і затвердили нові розцінки послуг БТІ. Знизили на 2017 рік  ставки відрахувань чистого прибутку  комунальних підприємств із 15-ти до 1-ого відсотка архітектурному бюро і бюро технічної інвентаризації. Таке ж рішення прийняли і стосовно єдиного солідно-прибуткового комунального підприємства «Якимівська районна аптека» з оглядом на перспективу розширення мережі комунальних аптек на території Кирилівської селищної ради. А от із районною газетою «Слово трудівника» частині депутатів заманулося вчинити політичну розправу перед виборами – нашому підприємству відмовили у знижені на поточний рік ставки відрахувань чистого прибутку , як усім вище перерахованим  комунальним підприємствам, і залишили максимальну ставку — 15%.

Мало  того, що на депутатських комісіях  у вівторок «обговорювали і смакували» це питання майже 40 хвилин, а на засіданні сесії   уже всім депутатам довелося голосувати поіменно!

З якою метою? Кому потрібна чи вигідна така «депутатська активність»? Відповідь одна – політичним ляльководам! Адже  у разі отримання редакцією  у поточному році чистого прибутку на рівні 2016 року, то КП «Редакція Якимівської районної газети «Слово трудівника» повинне буде перерахувати до районного бюджету … аж 480 гривень!!!

Було б, навіть, смішно, якби не було це так жалюгідно, панове…

Р.S. Зі списком поіменного голосування і всіма конструктивними рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Якимівської районної ради akimorg.gov.ua.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.