10 марта 2017 Акимовка 117  0 

Ми славимо Шевченківське ім’я!


Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що завжди з нами. Бо він – безсмертне дихання душі. Бо він великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. У долі України таким днем є 9 березня, що дає старт Шевченківським заходам у закладах освіти.

Сонячне проміння цьогорічної знаменної дати зустріло присутніх учнів, вчителів, батьків та гостей Якимівської ЗОШ №2 в актовому залі, де літературно-музичною композицією «Палахкотить, як свічка, праведна душа Кобзаря» було відкрито Шевченківські дні у школі. Цей захід наша школа проводила спільно з представниками культурно-спортивного комплексу «Скіф». З привітанням виступила директор школи Подольська О.Є.. Вона звернулась до всіх присутніх зі значенням імен в українській літературі, які увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

І став для нас Шевченко заповітом,

Безсмертним, як саме людське життя.

Ми будем славить перед цілим світом

Живе й святе Шевченківське ім’я!

Славили ім’я Тараса і учні школи №2, декламуючи вірші та виконуючи пісні про поета, його життєвий шлях та великий дар для всіх поколінь – книгу «Кобзар». Майстерно вели концертну програму учні 11 класу Олег Биков та Аліна Тілюпо. Переможниця районного конкурсу ораторського мистецтва Возницька Еліна (2-Б кл.) виразно прочитала авторський вірш «Мій Кобзар». Гостинно зустрічали школярі та вчителі хоровий колектив «Тавричанка» під  керівництвом Чадаєва В.І. з пісенними композиціями про рідну Україну. Особливо зворушливо лунали  Шевченківські «Думи мої, думи мої…» у виконанні тріо  цього колективу. Дев’ятикласниця Діана Іляш представила сучасну пісню «Про Кобзаря». Всіх присутніх зворушила ніжна пісенна історія «Ой,червона калина», яку подарувала Вероніка Файтельсон (11 кл.). Бурхливо аплодували глядачі улюбленцям шкільної сцени – танцювальному колективу «Акварель» з яскравим таночком «Танцюй, Україно». У театральній постанові «Тарасові шляхи» (керівник Бардакова А.Г., вчитель української мови та літератури) учасники програми радо зустріли маленького Тарасика та його батьків і односельців, ролі яких виконали_Є.Картиш (5-Б кл.), А.Тілюпо, О.Биков, В Файтельсон, С.Лисак, В.Бескоровайний (11 кл.).

Концерт супроводжувався демонстрацією відеофільму про бібліографічний огляд життя Т. Шевченка .

Родзинкою свята став спільний виступ дитячого шкільного ансамблю з дорослими хоровиками «Тавричанки». У їх виконанні велично прозвучала пісня «Реве та стогне Дніпр широкий», яка не залишила байдужим ні дорослого, ні малого.

Атмосфера урочистостей була надзвичайно теплою та яскравою. «Шевченківські дні» ще раз підкреслили значимість та багатогранність творчості великого Кобзаря та продемонстрували велику просвітницьку роботу Якимівської ЗОШ №2 у вихованні любові до Шевченкового слова.

На завершення директор школи подякувала всім школярам -артистам та хоровому колективу «Тавричанка» під керівництвом В.Чадаєва за плідну підготовку літературно-музичної композиції і висловила надію на подальшу співпрацю з колективом культурно-спортивного комплексу «СКІФ».

О.Бондар, педагог-організатор Якимівської ЗОШ №2


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.