17 марта 2017 Акимовка 68  0 

День відкритих дверей у центрі зайнятості


15 березня Якимівським районним центром зайнятості проведено день відкритих дверей  для учнів 9 та 10 класів Володимирівської ЗОШ.

 Метою проведення заходу є ознайомлення школярів з професіями, які користуються попитом на ринку праці, з послугами центру зайнятості для школярів, формування позитивного іміджу робітничих професій.

         Провідний фахівець Якимівського РЦЗ  Наталя Богушко проінформувала про послуги, що надає служба зайнятості з питань вибору професії в сучасних соціально-економічних умовах з урахуванням особистісних характеристик людини та попиту на ринку праці, про те, що для правильного та усвідомленого вибору професії у службі зайнятості пропонують пройти тестування на визначення сфери діяльності. Також вона  ознайомила присутніх з описами професії, які розміщено в профінформаційному секторі, з інформацією про те, де можна пройти навчання за певною професією, умовами навчання та можливістю подальшого працевлаштування, з довідником професійно-технічних та вищих навчальних закладів області. В цікавій та доступній формі розповіла школярам про світ професій у розважальній формі: у вигляді дидактичних ігор,інформаційних та творчих завдань,гри «Квест». Школярі активно включались в розмову, демонструючи свою обізнаність в нових професіях та сферою їх застосування.

На завершення учням надали профорієнтаційні консультації із застосуванням профдіагностичних методик, використовуючи тести та анкетування щодо вибору професії.

Т. ІВАХНЕНКО, заступник директора, начальник відділу надання послуг

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.