22 марта 2017 Акимовка 58  0 

Читач — газета — читач


Шановна редакція «СТ», я давній пошановувач районного видання. Передплачую газету і уважно перечитую усі публікації. Радію кожному повідомленню про, хай і невеликі, але поступові кроки до покращення життя у районі. Адже негативні новини і повідомлення, які безупинно ллються на нас, пересічних громадян, з ефірного простору, заставляють закипати наш мозок… і просто змушують перебувати у постійному негативному настрої.

Цього разу, про який піде мова, я традиційно взяв до рук районку, і початок інформації заступника начальника Якимівського відділення поліції втішив мій зір: у районі з початку року зменшилася кількість тяжких злочинів. Ну, думаю, слава Богові — є таки позитив у нашому житті! Але дочитавши інформацію до кінця, аж похолонув! Перевіряю сам себе: так таки ж написано, що квартирних крадіжок стало менше на 100% , бо скоєно їх «0». Як же це так? 5 січня поточного року наш будинок обікрали — винесли гроші та майно. У мене на руках  зараз два документи (повідомлення про початок досудового розслідування і витяг із кримінального провадження №…..) від слідчого районного відділення поліції, датовані 10 січня 2017 року, а у звіті читаю «0». Так, може, позитивних результатів немає, бо правоохоронці не зареєстрували злочин, а ми з родиною чекаємо на повернення вкраденого, чи може то ти, шановна газета, допустила описку? Чесно кажучи, дуже чекаю на гарні новини у газеті, але прикро, що покращені показники, м’яко кажучи, не відповідають дійсності, а за цими показниками — наше сьогодення і, на жаль, не таке вже й покращене.

Вибачай, районка, за тон і припущення, але ж заділо за живе: ноутбук у нас украли через п’ять днів після покупки — ми ще й натішитися ним не встигли і дуже сподівалися, що правоохоронці знайдуть його по гарячих слідах… А воно ось як повернулося.

З повагою до колективу редакції, Геннадій Кузьменко, смт Якимівка.

Від редакції: Отримавши листа, ми зв’язалися із його автором і він надав нам копії документів із кримінального провадження, що підтвердили правоту його слів. А заступник начальника Якимівського відділення поліції Юрій Пудовка після уточнення усіх вихідних даних офіційних документів, які вийшли із підпорядкованого йому підрозділу, прокоментував ситуацію так: «Працівник, відповідальний за підготовку статистичної довідки, отримає дисциплінарне стягнення і надалі буде уважнішим під час виконання посадових обов’язків».

Дякуємо за чесність, пане підполковнику поліції! Треба бути уважнішими не тільки до статистики, адже за сухими цифрами стоять живі люди.

Розбиралася Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.