3 марта 2017 Акимовка 121  0 

Барви першого дня весни


Перший день весни порадував не тільки блискучим сонечком і гарним настроєм, а і радісними подіями. Першого березня у Якимівському історико-краєзнавчому музеї, а саме у картинній галереї, відбулася виставка робіт наших землячок, під назвою «Барви весни». Директор місцевого історико-краєзнавчего музею Віктор Гнєдашев та начальник відділу культури і туризму Тетяна Нечібай привітали усіх присутніх із першим днем весни, побажали гостям, більшість з яких були жінки, побільше сонячних днів, натхнення у своїй справі, гарного настрою, тому що від жіночого настрою залежить настрій всієї родини.

Також на виставку завітав настоятель Свято-Казанського храму протоієрей Димитрій Арабаджи разом із громадським діячем Михайлом Чишком. Вони привітали усіх присутніх із настанням довгоочікуваної весни та з нагоди Всесвітнього дня письменника вручили приємні, а головне корисні, подарунки В.Гнєдашеву.

На виставці були представлені роботи Ніни Лесюк, яка своїми руками робить неймовірні речі із звичайних газет. Дивлячись на плетені корзинки, хлібнички, шкатулки і вази, ніколи не вгадаєш, із чого вони зроблені. Анастасія Волобуєва представила свої роботи у вигляді картин, які вона вишивала власноруч, на одну із них вона витратила дуже багато часу — більше року. Також вишивані хрестиком і бісером картини представила Ольга Улізько, одну з них, яка має назву «Водопад», вона подарувала районному музею. Дівчата розповіли, що те, чим вони займаються, — це хобі, але без нього вони не уявляють свого життя. Витрачають на це заняття свій вільний час, якого, нажаль, мало, тому що у кожної є сім’я. Навіть вночі, коли їх родини відпочивають, наші майстрині роблять шедеври.

Виставлені роботи не тільки радують око, але і надихають оточуючих людей займатися чимось подібним. Звісно, у наших героїнь є основна робота — Ніна Миколаївна займає посаду секретаря Атманайської сільської ради, Анастасія Володимирівна працює заступником начальника місцевої виконавчої служби, Ольга Григорівна, яка має не одну освіту, працює викладачем у Якимівській художній школі.

Присутні гості із захопленням переглядали кожну з представлених робіт. Не виникало сумніву, що їм дуже сподобалися витвори мистецтва. Ми з нетерпінням будемо чекати запрошення на такі приємні заходи, щоб подивитися на нові шедеври.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора і Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.