22 марта 2017 Район 63  0 

22 березня — Всесвітній день води


Починаючи з 2000 року тематика заходів, закладена у щорічних гаслах Всесвітнього дня води, була різноманітна: «Вода для ХХІ століття», «Вода для здоров’я», «Вода для розвитку», «Вода для майбутнього», «Вода та катастрофи», «Вода для життя», «Вода для міст» та інше.

Щорічна тематика Всесвітнього дня води — «Стічні води». Кампанія, що буде проходити під гаслом «Навіщо витрачати воду!», присвячена скороченню обсягів і повторному використанню стічних вод. Одним із головних завдань водогосподарських організацій є забезпечення потреб населення якісними водними ресурсами.

Враховуючи, що одним із чинників збереження Водних об’єктів від забруднення та засмічення є належний економічний стан всього річкового басейну, водогосподарськими організаціями здійснюється комплекс заходів у басейнах річок, у тому числі із виділенням прибережних захисних смуг вздовж річок і навколо водойм, упорядкування водних джерел та їх відновлення. Захист водних джерел має бути завданням не тільки водогосподарських організацій, а й кожного небайдужого пересічного громадянина.

Малі річки Якимівського району мають протяжність 131 км (р.В.Утлюг — 67,5 км, р.М.Утлюг — 34 км, р.Атманай — 10 км, р.Тащенак — 19,6 км). Як великі, так і малі річки мають проблеми, пов’язані із контролем за рівнем води в них, із заходами на предмет пропуску повеневих вод, із недопущенням забруднення та засмічення і інше.

Вирішувати ці проблеми без участі широкого кола спільноти, яка проживає на берегах річок, неможливо. Тільки згуртованість і спільні дії людей можуть принести суттєвий результат.

Н.СОКОЛОВСЬКА, провідний інженер-гідротехнік Якимівського МУВГ

***

Шановні земляки, мешканці Якимівки!

Наш трудовий колектив і журналісти районної газети «Слово трудівника» закликають усіх, хто небайдужий до екології нашої спільної домівки — Якимівки, вийти 13 квітня поточного року, напередодні Всесвітнього дня довкілля, на флешмоб із прибирання прибережних територій тМалого Утлюка на відрізку між обома «білими» мостами! особливо звертаємося і чекаємо на приєднання мешканців вулиці Центральної, городи яких спускаються аж до річки.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.