27 февраля 2017 Район 47  0 

Виїзні акції «Твій світ професій»


У рамках місячника профорієнтації «Професійний орієнтир» продовжується профорієнтаційна робота із учнями району. Так, днями Якимівський районний центр зайнятості спільно із відділом освіти, молоді та спорту Якимівської райдержадміністрації та Якимівським центром  соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді провели виїзні акції у Шелюгівській та Охримівській загальноосвітніх школах. Мета зустрічі — продовження знайомства дітей із цікавим різноманітним світом професій, розвиток творчих здібностей учнів, популяризація професій, що користуються попитом на ринку праці.

«Перш ніж обрати будь-яку професію, необхідно досить добре дізнатися про неї, — зазначила провідний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Світлана Кратюк. — Для правильної орієнтації у світі професій потрібно враховувати тип професії, який вказує на те, із чим людині доводиться мати справу в процесі своєї професійної діяльності, тобто на предмет праці. Предметом можуть бути інші люди, техніка, інформація, художні твори або природа».

Провідний фахівець Якимівського РЦЗ Наталя Богушко ознайомила зі станом ринку праці нашого регіону, послугами служби зайнятості. Вона розповіла про світ професій у розважальній формі: у вигляді дидактичних ігор, інформаційних та творчих завдань, гри «Квест». Під час гри одна команда школярів описувала професії за кольором, запахом, предметами праці, а інша відгадувала їхні назви. Діти побували в ролі представників різних професій, із задоволенням вирішували, як дорослі, проблемні професійні ситуації. Учні згадали чимало приказок та прислів’їв про труд, відгадували загадки, придумували вірші, розгадували ребуси, формули. Кожен учасник міг проявити свою активність та ініціативність, зробивши ще один крок до самопізнання й обрання майбутньої професійної діяльності.

Фахівець із соціальної роботи Якимівського РЦСССДМ Людмила Бірюк під час бесіди проаналізувала взаємозв’язок темпераменту людини із обраною професією та вплив особливостей характеру на вибір життєвого шляху, пояснила важливість свідомого вибору майбутньої професії, враховуючи формулу «Хочу. Можу. Треба».

Виїзні акції дозволяють розширити кругозір та знання про світ професій, сформувати готовність до свідомого вибору професії. Саме у такій формі діти найкраще засвоюють уявлення не про одну професію, а про їх різноманітність.

По закінченні заходу усі бажаючі мали можливість пройти індивідуальне комп’ютерне профдіагностичне тестування щодо вибору професії.

Н. БОГУШКО, провідний фахівець Якимівського РЦЗ


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.