22 февраля 2017 Район 39  0 

Третя річниця революції гідності


Душу й тіло ми положим за нашу свободу…» Таку обіцянку ми даємо кожного разу, співаючи Гімн. Три роки тому цей рядок перестав бути просто словами. Він став повсякденною дією у боротьбі за цілісність держави і за європейський вибір.

Цього понеділка відбувся «круглий стіл» під назвою «Сто героїв у небо злетіли», який був присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Даний захід відвідали представники трудових колективів підприємств, установ організацій району, учасники АТО, військовослужбовці, вчителі та учні райцентрівських навчальних закладів.

Розпочався «круглий стіл» з хвилини мовчання із вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України та захисників України всіх часів.

До учасників та гостей засідання звернувся заступник голови райдержадміністрації В’ячеслав Сєводнєв, який акцентував увагу присутніх на важливості донесення до нинішніх поколінь правди про трагічні сторінки історії українського народу, увічнення пам’яті про людей, які стали жертвами тоталітарного режиму.

Перед присутніми із розповідями про страшні події, які три роки тому розгорнулися у самісінькому центрі української столиці, виступили вчитель історії Якимівської ЗОШ №2 Олена Ковтун, бібліограф районної бібліотеки Олена Подзолкова, директор історико-краєзнавчого музею Віктор Гнедашев та настоятель Свято-Казанського храму протоієрей Димитрій Арабаджи. Вони детально розповіли учасникам засідання про причини виникнення Майдану та початку Революції Гідності, ознайомили присутніх із статистикою учасників київських подій та просили пам’ятати тих, хто склав життя виборюючи свободу нашої держави…

Із особливим хвилюванням учасники заходу переглянули тематичні виставки «Герої не вмирають» та «Хоробрі серця».

Руслан БАЧУРІН

фото І.Марченко


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.