8 февраля 2017 Район 34  0 

Справжня ціна їхнього золотого ювілею


Весілля — це головна подія, яку із нетерпінням чекає кожна любляча пара. Саме після укладення шлюбу починається справжнє випробування почуттів. Особливо коли ця родинна подія випала на скрутні післявоєнні часи. Писареви Іван Іванович та Ніна Володимирівна — наші герої — пройшли цей складний шлях і не розгубили свої почуття до цього часу.

Молодим парубком уродженець Новоданилівки Іван Іванович, працюючи у Новосибірську, у пошуках житла знайшов своє кохання. «Вона стояла поруч зі своєю матір’ю, а ми із товаришем підішли до них і він жартома запропонував взяти мене квартирантом. Вони не відмовили!» — так згадує першу зустріч із Ніною наш герой. З цього моменту почалася історія міцного та щирого кохання. У 1951 році вони зареєстрували свій шлюб. На той час не святкували весілля, як зараз, бо після війни було не до банкетів. Через рік у них народилася перша дочка Людмила, та батькові не довелося брати участь у вихованні — його призвали до армії. Повернувшись зі служби, Іван продовжив працювати трактористом, а Ніна працювала на той час дояркою. Життя було непросте — працювали за трудодні. Та їхнє життя наповнила ще одна радісна подія. У сім’ї Писаревих народилася ще одна донька, її назвали Валентиною. Пізніше Бог послав їм ще двох синів. Разом, у любові і злагоді підіймали дітей на ноги.

У 1975 році родина повернулася на рідні землі Якимівщини у райцентр, де й проживає по теперішній час. У 2001 році подружжя збиралося святкувати 50-річний ювілей спільного життя. І саме у цей день від щирого хвилювання із Ніною Володимирівною трапилось лихо — її паралізувало унаслідок інсульту. Та це не вплинуло на їхнє кохання. З самого початку, коли захворіла його половинка, Іван Іванович день у день доглядає за нею. Були спроби, коли дочка хотіла надати допомогу рідній матері, та Ніна Володимирівна вирішила, що ніхто, окрім чоловіка, не зможе їй допомагати і підтримувати. Ось уже шістнадцять років Іван Іванович терпляче та з любов’ю доглядає за своєю дружиною, а вона, у свою чергу, так і не довіряє себе нікому, окрім нього.

На теперішній час вони мають чотирьох дітей, дев’ятеро внуків та одинадцять правнуків. Це велика радість та гордість подружжя Писаревих. Пропустивши через своє серце історію їхнього справжнього кохання, перевіреного роками та випробуваннями, самій хочеться зустріти і своє справжнє, єдине кохання, щоб залишитися разом до останнього.

Сабіна Ісмаілова, студентка-практикантка

фото із архіву родини Писаревих

 Шановні наші читачі! До Міжнародного дня сімї, кохання та вірності, який відзначатиметься 15 травня 2017 року, редакцією «Слова» оголошено конкурс творчих робіт серед передплатників «Золото найвищої проби».
Запрошуємо передплатників «СТ»до написання творів про історії кохання подружжів, що уже відсвяткували 50-річчя спільного життя або цю щасливу дату відзначатимуть у 2017 році.
Автор кращої роботи отримає у подарунок СМАРТФОН.

Нагадаємо: закінчення прийому робіт: 15 березня 2017 року.

Наша електронна адреса: [email protected]

Редакційні телефони: 9-18-32 або 098-925-22-89


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.