7 февраля 2017 Район 220  1 

Шелюги. Зима. +25!


У невимушеній діловій атмосфері пройшла робоча зустріч голови райдержадміністрації О.Правосуда, його першого заступника В.Горбаня та начальника відділу освіти, молоді та спорту І.Водопянової із трудовим колективом Шелюгівської загальноосвітньої школи. Під час зустрічі керівники  разом із сільським головою В.Ковальовим та місцевими освітянами обговорили перспективи розвитку освітньої і медичної інфраструктури села на поточний рік.

Ще на початку зустрічі в.о.директора школи Л.Усольцева від імені усіх працівників, учнів та батьків подякувала гостям за побудований «з нуля» новий теплопостачальний блок на пілетах, завдяки якому у їхній школі створено комфортний температурний режим. Найпершим свідченням якісного опалення став легкий, майже літній одяг на переважній більшості дітей та їхніх наставників. Після відвідин заняття практичного психолога Л.Шекшуєвої у 4 класі, яку під час паузи оточили діти у вишиванках та іншому легкому вбранні, журналісти одразу ж знайшли термометр. +25 у шкільних кабінетах і +22 у коридорах!

Однак, як сумлінні господарі вчителі підняли перед керівником району питання про необхідність заміни дверей запасного виходу і заміни вікон у спортивній залі школи, яка сьогодні стала осередком для фізичних занять усіх поколінь шелюгівців. У післяурочний час саме тут нині проходять тренування і дитячих, і дорослих місцевих команд із волейболу, важкоатлетів. Місцеві жіночки теж подали заявку на початок занять у фітнес-групі.

Наступними заявками на ремонтні роботи стали реконструкція старої шкільної системи опалення та внутрішньошкільної розводки водогону. Після шкільних турбот педагоги підняли питання про несанкціоновані сміттєзвалища на околицях села. Офіційної площадки під сміття у сільській раді немає, і земляки звалюють відходи власної життєдіяльності прямо перед селом. Питання!?..

Голова райдержадміністрації О.Правосуд поінформував трудовий колектив школи про результати фінансового року, завдяки яким у минулому році на умовах співфінансування чимало зроблено у районі, як приклад — опалення у Шелюгівській школі. Розповів він про плани соціально-економічного розвитку всіх без виключення сільських і селищних територій району. Окремо порадився із присутніми стосовно доцільності проведення капітального ремонту приміщення місцевої лікарняної амбулаторії, визнаного аварійним, чи перенесення цієї медичної установи у вільне крило місцевого двоповерхового дитячого садка «Ромашка». Педагоги виступили «за» переселення амбулаторії із перспективою збереження споруди дошкільного закладу.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


  1. Татьяна:

    Родители не против чтобы и детский садик был круглый год.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.