7 февраля 2017 Акимовка 125  0 

РОЗШИРЕНА АПАРАТНА НАРАДА


6 лютого у актовій залі районної адмінбудівлі відбулася розширена апаратна нарада, яку відкрив та провів очільник Якимівського району О.Є.Правосуд. На порядок денний виносилося п’ять питань. Більш ніж 70 керівників організацій та установ було запрошено на нараду.

Про виконання статті 8 Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» доповідала заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації В.А.Косс. Віра Аполлінаріївна дала роз’яснення стосовно встановленої на 2017 рік заробітної плати (детальна інформація у попередньому номері «СТ» №10 від 04.02.17). Співдоповідачем була головний державний інспектор головного управління держпраці у Запорізькій області Н.Г.Попрядухіна. Надія Геннадіївна повідомила, що протягом 2017 року встановлений мораторій на проведення заходів із здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності.

Однак, починаючи із 01.01.2017 запроваджені фінансові санкції стосовно юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, за створення перешкод та недопущення представників контролюючих органів до проведення планових та контрольних (за скаргами) перевірок з питань додержання законодавства про працю. Розмір штрафу складатиме трикратний розмір мінімальної заробітної плати, — говорила Надія Геннадіївна. — У разі недопущення до перевірки з питань допуску працівника без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час при фактичному виконанні роботи за робочий час, установлений на підприємстві, виплати заробітної плати без сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків — розмір штрафу складає 100 розмірів мінімальної заробітної плати, тобто 320 тисяч гривень. Також вона звернула увагу на те, що факт накладення штрафу на посадових осіб не виключає необхідності виконання фінансових зобов’язань юридичною або фізичною особою-підприємцем.

Про стан військового обліку та бронювання військовозобов’язаних на підприємствах, організаціях, в установах Якимівського району доповідав т.в.о. військового комісара Якимівського району А.О.Мірзабеков. Зі слів доповідача нам стало відомо, що зазначеними змінами у законодавстві впорядковане питання поновлення на військовому обліку громадян, які уже були зняті (але не виключені) з військового обліку, зокрема: особи, визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби у мирний час та обмежено придатними у воєнний час; були раніше засуджені до позбавлення волі, арешту та до виправних робіт; не мають військово-облікової або спорідненої із нею спеціальності. У зв’язку із цим зазначені вище категорії громадян на сьогодні підлягають поновленню на військовому обліку. Також він нагадав, що з метою надання громадянам України можливості реалізувати своє конституційне право щодо захисту Вітчизни на законодавчому рівні збільшено граничний вік перебування у запасі для рядового, сержантського, старшинського складу, у тому числі для жінок — до 50 років, та для молодшого офіцерського складу — до 55 років. Що стосується весняного призову військовозобов’язаних осіб, робота з оповіщення розпочата. Необхідно призвати 18 осіб, але ця кількість може бути збільшена у півтора рази. На контрактну форму призвано двоє наших земляків із запланованих 14 осіб.

Про хід опалювального сезону доповідали директор ТОВ «Акімжилсервіс» В.О.Субботін та засновник ТОВ «Якимтеплозбуд» О.В.Шахмаєв. Зі слів Василя Олександровича стало відомо, що ніяких проблем із опаленням немає, все працює без перебоїв. Олександр Володимирович наголосив на тому, що через численні переходи на індивідуальне опалення обслуговування підвалів та під’їздів багатоповерхівок залишаються  на совісті постачальників тепла або решти мешканців.

Про запобігання надзвичайним ситуаціям на території Якимівського району доповідав начальник Якимівського районного сектору Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Запорізькій області М.С.Погорєлий.

Про проблемні питання територій доповідав Володимирівський сільський голова А.М.Азаренков. Андрій Миколайович підняв питання стосовно аварійного стану доріг загального користування у напрямку сіл Володимирівка і Олександрівка та аварійного стану ліхтарів у селі  Юр’ївка.

Олександр Євгенійович запевнив присутніх, що якісний ямковий ремонт покриття доріг у поточному році буде зроблено не тільки у цих селах, а ще й на Чорноземненському та Таврійському напрямках.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.