27 февраля 2017 Район 93  0 

Конструктивна сесія районної ради


  Півтори години тривала одинадцята сесія районної ради, яка відбулася минулого четверга. Тридцять два присутніх районних депутата, детально вивчивши ще на комісіях усі питання, винесені на порядок денний, голосували по кожному з них. До речі, слід зазначити, що ця сесія стала першою, під час якої народні обранці голосували за новими технологіями – за допомогою електронної системи. Відтепер їм не доводиться висловлювати своє рішення шляхом підняття рук, кожен голос через спеціальний планшет вноситься до єдиної системи «Голос».

Після того, як у сесійній залі пролунав державний гімн, голова районної ради Юрій Шило проголосив одинадцяту сесію відкритою. Всього за час засідання депутатами було розглянуто та прийнято досить важливі програми (із внесеннями змін та доповнень, які були винесені депутатами під час роботи комісій), за якими район буде жити увесь поточний рік. Зокрема затверджені програми: про розвиток малого та середнього підприємництва; інвентаризації внутрішньогосподарських зрошувальних систем; розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування на території району; щодо запобігання та протидії корупції; фінансової підтримки ГО «Товариство ветеранів АТО Якимівка» та інші.

Досить обговорюваним на депутатських комісіях стало питання стосовно головної мети та основних завдань Програми соціально-економічного та культурного розвитку Якимівського району на 2017 рік. Вона передбачає створення передумов для стійкого  соціально-економічного розвитку шляхом наповнення доходної частини місцевих бюджетів, забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, підвищення якості та доступності медичних, освітніх, туристично-оздоровчих та житлово-комунальних послуг для  зростання якості життя жителів району.

З урахуванням мети, регіональна політика в районі поточного року буде спрямована на такі пріоритетні завдання економічного і соціального розвитку як: розвиток агропромислового комплексу; сільськогосподарського виробництва; удосконалення земельних відносин; відтворення і розвиток матеріально-технічної бази сільського господарства; фінансово-кредитне забезпечення розвитку сільського господарства; розвиток сільських територій, малого підприємництва та багато іншого. Детально із цією та іншими програмами можна ознайомитися на офіційному сайті районної ради.

Додатково присутні у сесійні залі уважно вислухали доповідь в.о.керівника Мелітопольської місцевої прокуратури Сергія Щербини, який ознайомив із результатами боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку. До речі, у зв’язку із збільшенням рівня злочинності на території району (згідно даних, наданих доповідачем) депутатами райради було вирішено після того, як Якимівська селищна рада спільно із місцевим відділом поліції визначить місця розташування камер відеоспостереження, на наступній сесії розглянути питання щодо співфінансування встановлення відеоспостереження на території райцентру.

Під час розгляду питання у розділі «Різне» перед учасниками сесії виступив депутат Запорізької обласної ради Геннадій Шевченко, який підняв на розгляд присутніх нагальні, на його думку, проблеми району. Зокрема стосовно вирубки лісосмуг та боротьби із тими, хто проводить дані дії. А також  зазначив, що з 1 січня поточного року значно підвищилися ціни на оплату зовнішнього освітлення населених пунктів, у зв’язку із чим особливо гостро постало питання у сільській місцевості, де бюджети місцевих рад неспроможні покрити витрати на організацію вуличного освітлення за новими цінами. Це може призвести до масового відключення систем вуличного освітлення населених пунктів. Депутат навів приклад по Кирилівській селищній раді, де вартість такої послуги збільшилася майже на 300 тис.грн., і зазначив, що для багатьох депутатів облради ця проблема є актуальною, і він разом із своїми колегами категорично не згоден із таким станом справ, тож вони будуть приймати відповідне рішення на черговій сесії Запорізької облради.

Тезісно пройшов майже по усіх розглянутих на сесії питаннях депутат райради, голова райдержадміністрації Олександр Правосуд. Зокрема він поінформував присутніх, що на сьогодні відпрацьовується питання інвентаризації лісосмуг району і є розуміння того, що усі лісосмуги треба взяти на баланс територіальних громад із наступною безкоштовною їх передачею у користування або оренду тим фермерським господарствам, земельна територія яких прилягає до цих лісосмуг. Також він запевнив усіх, що зараз районна влада працює над пошуком якісного постачальника шкільних меблів для навчальних закладів району. На думку очільника району, кожна школа має отримувати 1 класокомплект нових сучасних меблів у рік. Ще Олександр Євгенійович наголосив на тому, що не увесь депутатський корпус районної ради активно працює із райдержадміністрацією, і тому запросив депутатів до обговорення перспективних планів, проектів та інших питань, аби спільно виносити рішення на розгляд сесій.

Загалом засідання сесії пройшло у конструктивному руслі, на усі виникаючі питання депутати отримували відповіді. На цьому пленарна частина засідання була оголошена закритою.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора

Додіково: Надаємо вашій увазі перелік об`єктів, що плануються до впровадження у 2017 році за рахунок районного бюджету: ремонт приміщення відділу з надання адміністративних послуг; поточний ремонт тротуару по вул.Центральна та Пушкіна смт Якимівка; облаштування автостоянки біля Якимівської ЦРЛ. На території Переможненської сільської ради — ремонт вуличного освітлення по вул.Робоча у с.Якимівьке, вул.Миру у с.Трудове, вул.40 років Перемоги, Космічна та Молодіжна у с.Переможне, а також ремонт водопровідних мереж по вул.Шкільна (800 м). На території Горьківської сільської ради — проведення (завершення) капітального ремонту приміщення тамтешнього будинку культури, освітлення вулиць населених пунктів сільської ради, ремонт приміщення місцевого дитячого садка. На території Володимирівської сільської ради — поточний ремонт вуличного освітлення с.Юріївка, ремонт водопровідної мережі по вул.Миру с.Володимирівка та заміна водонапірної башти у с.Олександрівка на частотний перетворювач. На території Радивонівської сільської ради — переобладнання приміщень Радивонівської ЗОШ під приміщення ДНЗ. На території Розівської сільської ради — капітальний ремонт будинку культури, а на території Таврійської сільської ради планується проведення капітального ремонту приміщення місцевого будинку культури.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.