10 января 2017 Страна 39  0 

Подарунок для солдата (фоторепортаж)


Десятки разів бував я серед бійців 23-го мотопіхотного батальйону із місіями доставки від наших земляків допомоги, починаючи від бронежилетів до речей особистої гігієни, одягу, продуктів харчування, будівельних матеріалів, запасних частин для техніки та багато іншого. Але особливо відповідальною була, для мене особисто, поїздка у розташування бійців батальйону 6 січня 2017 року, якраз напередодні Різдвяних свят. У благодійній акції «Подарунок для солдата», яку провели районний методичний центр відділу освіти, молоді та спорту Якимівської райдержадміністрації, взяли участь 14 шкіл району. Учні та педагоги зібрали для бійців посилки із солодощами та продуктами харчування, медикаментами, предметами особистої гігієни, теплими речами, привітальними листівками, оберегами та державними прапорами України, і весь цей безцінний крам мені доручили доставити нашим бійцям-героям діти та педагоги наших шкіл, небайдужі мешканці Якимівщини. Першими відгукнулися на пропозицію доповнити акцію «Подарунок для солдата» та привітати наших захисників із Різдвяними святами Розівська сільська рада на чолі зі справжнім патріотом нашої Батьківщини Кофановою Т.М., сім’я Єрмолових із с.Таврія, вдова загиблого полковника Щербини І.І. Олена Леонідівна, Громихіна В.М., Якимівська селищна рада.

На місці дислокації 23-го ОМПБ відбулася тепла радісна зустріч із давніми знайомими — заступником командира батальйону, психологом батальйону, бійцями, медиками, капеланом, кухарями.

Розпаковуючи подарунки для бійців, Алла Олексіївна Свириденко зачитувала листи та поздоровлення від наших земляків та учнів шкіл району. Треба було тільки бачити обличчя мужніх, дорослих чоловіків, які пройшли надважкі випробування під час виконання бойових завдань, — на очах у них блищали сльози, голоси тремтіли від вдячності за турботу про них. Особливо ніжно вони брали у руки обереги, виготовлені діточками та Катериною Єрмоловою. До речі, її «Лист солдату» розчулив їх, мабуть, найбільше.

Я розповів бійцям, яка проводиться в Якимівському районі робота з підтримки демобілізованих воїнів АТО, рідних та близьких загиблих наших земляків, вшанування їх пам’яті в експозиції районного краєзнавчого музею, в сільських та селищних радах, а також про те, що тільки у смт Якимівка одну з вулиць названо на честь Героїв 23-го батальйону.

Всі присутні бійці на знак поваги та вдячності вирішили одностайно підписати прапор нашої держави Розівській сільській громаді та звернулися із проханням передати його за призначенням.

Безмежна подяка від Розівського сільського голови Кофанової Таїсії Михайлівни прозвучала на адресу воїнів-героїв. «Вищої нагороди для мене особисто та Розівців, мабуть, не може бути. Ми разом із нашими воїнами будемо робити все, щоб у нашій країні був мир та спокій», — заявила очільник території.

На закінчення візиту мені як колишньому військовому фельдшеру військові кухарі дозволили зняти пробу зі святкової вечері, яку вони з любов’ю приготували для бійців на Святвечір. Повинен відмітити, що смачнішої вечері я ще не куштував.

Всім мешканцям району велика вдячність та шана від бійців 23-го ОМПБ «Хортиця»! Низький всім вам уклін! З Різдвом Христовим!

Михайло ЧИШКО, волонтер 23-го батальйону


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.