20 января 2017 Акимовка 163  0 

Олександр ПРАВОСУД: «Ми максимально зацікавлені у ефективній роботі центру зайнятості


18 січня в Якимівському районному центрі зайнятості відбулася робоча нарада із керівниками ринкоутворюючих підприємств району. Нарада пройшла у форматі «круглого столу», під час якого відбувався обмін думками з головного питання черги денної — які зміни необхідно внести до законодавства у сфері зайнятості населення, для того щоб Державна служба зайнятості стала ефективною сервісною службою для роботодавців.

Відкриваючі нараду, директор Якимівського РЦЗ Олександр Маругін доповів про основні результати проведеної за 2016 рік роботи та презентував весь перелік послуг, який надається службою зайнятості. Він також звернувся до присутніх керівників із конкретними пропозиціями щодо розширення співпраці із роботодавцями як потенційними надавачами вакансій з метою забезпечення їх зацікавленості у співпраці зі службою зайнятості та оперативного укомплектування вакантних робочих місць.

Зі слів Олександра Олексійовича, головною метою центру є працевлаштувати якомога більше людей, що стоять на обліку. У 2016 році почали активно впроваджувати нові форми роботи, для безробітних були запроваджені відео-резюме та онлайн-співбесіди, а для роботодавців — відео-рев’ю вакансій. Організаційні зміни та нові підходи до обслуговування клієнтів збільшили кількість роботодавців, які отримують послуги, та кількість вакансій, наданих ними до районної служби зайнятості. Кінцеві результати є досить непоганими, у 2015 році кількість пропозицій роботодавців становила понад 1227 вакансій, а за 2016 рок — 1358, — сказав директор РЦЗ.

Своє бачення задоволення заявлених вимог роботодавців до підбору претендентів,  подолання  утриманських настроїв у безробітних та вжиття ефективних заходів щодо легалізації зайнятості населення висказали директор ТОВ «Україна» Віктор Макарик, директор ТОВ «Приморський» Олександр Євченко, керуючий виробництвом ТОВ «Агро-Давидівка» Олександр Чекір, директор ПП «Якимпродінвест» Олександр Шахмаєв, Новоданилівський сільській голова Роман Селищев та інші.

Підбиваючи підсумки обговорення, голова Якимівської райдержадміністрації Олександр Правосуд зазначив, що райдержадміністрація максимально зацікавлена у ефективній роботі районного центру зайнятості. Він відповів на питання, які ставилися в ході обміну думками, та розповів про інвестиційні проекти, над якими працює районна влада і реалізація яких призведе до створення нових робочих місць.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.