20 января 2017 Акимовка 156  0 

«Єдина і соборна»


19 січня у актовій залі Якимівської дитячої музичної школи відбулися районні урочистості з нагоди Дня Соборності України та святковий  концерт «Єдина і соборна». Зі словами привітання до присутніх, серед яких були учасники АТО із родинами, звернулися голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд та голова районної ради Ю.В.Шило Під час виступу голова райдержадміністрації вручив Подяки обласної державної адміністрації за активну участь у Запорізькому обласному благодійному телемарафоні до Дня захисника України та Дня Збройних Сил України педагогічному колективу Чорноземненської загальноосвітньої школи (директор Куркуріна Л.Г.), трудовому колективу КП «Якимівська районна аптека» (директор Сидоров О.М.) та депутату обласної ради Шевченку Г.М. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та земляків, загиблих у зоні АТО.

Святковий тематичний концерт,  із використанням виключно українських віршів, пісень, інструментальних композицій та танців, підготували аматорські колективи та виконавці: вокальна група народного любительського об’єднання «Ветеран» (керівник Трифонова С.М.), Фесик В.О. (Якимівський районний будинок культури), хоровий колектив «Тавричанка» та Чадаєв В.І. (культурно-спортивний комплекс «Скіф»), хореографічні колективи «Непоседы» (керівник Димська І.С.), «Восторг» (керівник Без´язична С.М.) та викладач Якимівської дитячої музичної школи Аненко М.М.

У холі школи були оформлені пересувні тематичні виставки  «Україна соборна, єдина, неподільна», фотовиставка «І це — гордість України» та книжкова виставка «Ти одна неподільна, Україна моя вільна».

У Якимівському районному історико-краєзнавчому музеї  протягом 16-20 січня 2017 року з нагоди Дня Соборності України діяла тимчасова  пересувна виставка «Україна Соборна, єдина, неподільна». Виставка складалася із двох рівнозначних, але одночасно й різнопланових, частин. У першій демонструвалися фотокопії документів із історії процесу злуки УНР та ЗУНР (Універсали УНР, портрети діячів УНР та ЗУНР, українська символіка тих часів), а також події героїчної боротьби українського народу за збереження молодої держави, її самостійності та неподільності. Окремим блоком представлені події під Крутами та фотодокументи вшанування юнаків-героїв у сучасній Україні. Окремо представлений сучасний період — фотографіями від акції єдності 1991 року до двох революцій 2004 та 2013 років. У другій частині виставки представлено декілька цікавих інформаційних фотоматеріалів під рубрикою «І це — гордість України». Тут — технічні досягнення України, а саме фото найглибшої у світі станції київського метро «Арсенальна» і літак Ан-225 «Мрія» із найбільшою у світі вантажопідйомністю. А поряд — історія винаходів, зроблених в Україні: перший рамковий вулик, який винайдено в Україні у 1814 році Петром Прокоповичем, перша гасова лампа в світі, яку зробили у м.Львові працівники аптеки «Під золотою зіркою» Ігнатій Лукасевич та Ян Зех у 1853 році. В цьому ж розділі представлено найбільшу пустелю в Європі — Олешківські піски на Херсонщині, та одну із шести Лавр світу — Києво-Печерську.

Прес-служба відділу культури та туризму

фото І.Марченко


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.