20 января 2017 Район 111  0 

Духовна опора і цілюща допомога


Кожного року настає такий день, коли небеса розкриваються і на грішну землю сходить Божа благодать. Все навколо просотується таємничою святістю, а вода, навіть скута кригою, на цілий рік набирається цілющих властивостей. Набрана непочатою до світанку із будь-якої водойми, вода не псується протягом року і може слугувати кожному вірянину духовною опорою і цілющою підмогою  як у побуті, так і у духовному укріпленні.

19 січня православна церква відзначає свято Хрещення Господа, Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або, як воно ще називається, свято Богоявлення. Про історію торжества розповідається у Євангелії устами святого апостола і євангеліста Матфєя. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення у річці Йордан від Іоанна Хрестителя. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Батька, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва — Богоявлення. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже у цей день, за християнським вченням, з’явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба.

У цей день у всіх православних храмах служаться Божественні літургії і проводиться чин освячення води. Зранку у Якимівці у Свято-Казанському храмі яблуку ніде було впасти. У переповненому храмі протоієрей Димитрій відслужив святкову Божественну літургію із чином водосвяття. Окриленими і щасливими почувалися у спільній молитві всі, хто помістився у храмі. Піднесеному молінню сприяв мелодійний і чуттєвий церковний спів на кліросі, який душу вірян підносив у надчуттєвий і надприродний світ християнського життя.

Після завершення літургії отець Димитрій освятив воду всім, хто того дня зібрався на церковному дворі та у Свято-Пантелеймонівському храмі на території райлікарні. Освятив воду святий отець і мешканцям «Опытной» та Володимирівки.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора та Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.