6 декабря 2016 Акимовка 104  0 

Привітання до Дня місцевого самоврядування голови райдержадміністрації Олександра ПРАВОСУДА


dsc_0106

Шановні

депутати районної ради,

сільські, селищні голови,

ветерани місцевого самоврядування!

 Прийміть щирі вітання з нагоди державного свята Дня місцевого самоврядування!

Сьогодні орган місцевого самоврядування – є важливим інститутом реального народовладдя та засобом реалізації інтересів територіальної громади.

Ми стаємо свідками того, як зростає авторитет влади на місцях.

Ми розуміємо, що вирішення значної кількості проблем потребує серйозних капіталовкладень. Але водночас ви сьогодні маєте інший вагомий капітал – довіру людей. І дуже важливо виправдати цю довіру.

Я глибоко впевнений, що місцеве самоврядування – це наше з вами уміння після кожних виборів зробити кваліфікованою медицину, ефективною освіту, зеленими, чистими вулиці, а громади перетворити на заможні осередки місцевої демократії. Саме з таких громад складається багата самодостатня держава.

Сьогодні в районі здійснюються заходи по децентралізації влади, добровільному об’єднанню територіальних громад району. Згідно чинного законодавства Якимівська селищна рада завершила підготовчу роботу та внесе пропозиції запрошувати до об’єднання сільським, селищним радам району.

Шановні колеги!

Завдяки плідній співпраці усіх гілок влади, тісному співробітництву  з територіальними громадами, сьогодні нам вдається вирішувати найактуальніші питання регіону, реалізовувати перспективні проекти, поліпшувати умови життя мешканців району.

Мені дуже приємно констатувати той факт, що завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації, сільських, селищних рад та податковій інспекції станом на 01.12.2016 дохідна частина консолідованого бюджету району виконана на 130,8%. Перевиконання становить 23 млн. 79 тис.грн. Тобто достроково усі території району виконали свої річні плани по доходах. Найбільш високий відсоток виконання забезпечили Розівська, Радивонівська та Новоданилівська сільські ради.

Темп зростання доходів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року за 11 місяців становить 162%. Додатково бюджети району отримали 37 млн. 490 тис.грн.

2016 бюджетний рік ми розпочали з залишком коштів районного бюджету у сумі 5 млн.грн., що за останні 20 років не спостерігалися.

Вдало в районі проведено операцію «Урожай-2016», встановлено факти незаконного використання земельних ділянок на площі майже 1 тис. гектарів, нараховано та надійшло до бюджету податків і зборів на загальну суму понад 1,2 млн.грн.

Завдяки взаєморозумінню райдержадміністрації та сільських, селищних рад в поточному році в районний бюджет з місцевих бюджетів району передано субвенцій на суму 4 млн. 710 тис.грн., що дозволило на умовах співфінансування здійснити заміну вікон у школах та закладах охорони здоров’я району, забезпечити харчуванням учнів шкіл, укріпити матеріально-технічне забезпечення учбових закладів. Це Кирилівська селищна, Розівська, Атманайська, Новоданилівська  сільські ради та інші.

Проведені роботи по капітальному ремонту приміщення Азовської загальноосвітньої школи обсягом робіт майже 1,5 млн.грн., Переможненської шкільної їдальні, стадіону «Колос», лікувального корпусу № 5 та приміщення поліклініки Якимівської центральної районної лікарні.

Ведуться роботи по реконструкції приміщення районного територіального центру соціальної допомоги.

Відкрився сучасний центр надання адміністративних послуг, за послугами до центру звернулося 8216 громадян.

Проведені роботи по освітленню вулиць 40 років Перемоги смт.Якимівка, Поповича, Зелена села Новоданилівка, монтажу пілетних міні-котелень Якимівської № 2 та Шелюгівської загальноосвітніх шкіл. Завершується робота по освітленню вулиць села Вовчанське, ремонту каналізації вулиці 40 років Перемоги смт.Якимівка. Розпочаті роботи по ремонту Давидівського сільського будинку культури та водогону села Володимирівка тощо.

Проведено заміну вікон Атманайської, Розівської, Таврійської, Давидівської, Вовчанської, Чорноземненської загальноосвітніх шкіл, навчально-виховного закладу «Якимівська гімназія», дитячого садка «Казка» села Охрімівка.

Виділено із районного бюджету 650 тис.грн. на придбання шкільного автобусу за рахунок співфінансування з обласним бюджетом, що поліпшило підвіз учнів до Шелюгівської, Охрімівської, Володимирівської загальноосвітніх шкіл.

Понад 2 млн. 560 тис.грн. витрачено коштів обласного та місцевих бюджетів на проведення поточних ремонтів доріг загального користування та комунальної власності.

Всі учбові заклади району забезпечені твердим паливом в повному обсязі до кінця опалювального сезону. Ми з вами підвищили вартість харчування пільгових категорій дітей в школах до 15 грн. за добу.

Реалізуються районні Програми інвентаризації внутрішньогосподарських зрошувальних систем в районі, підтримки розвитку молочних ферм сімейного типу в Якимівському районі на 2016-2017 роки.

Реалізується районна Програма зайнятості населення на період до 2017 року. Працевлаштовано 1068 осіб, на громадських роботах задіяні 393, професійне навчання отримали – 368 громадян, 9 осіб отримали одноразову допомогу на заняття підприємницькою діяльністю.

Вперше на умовах спів фінансування ми придбали житло в селі Володимирівка неповнолітньому підлітку.

Все це та багато іншого нам вдалося зробити, бо не зважаючи на політичну окрасу депутатського корпусу, ми знаходимо враєморозуміння, шляхи вирішення проблемних питань, бо однаково вболіваємо за людей та розвиток району.

За що я Вам щиро вдячний.

Сьогодні райдержадміністрація, районна рада, сільські, селищні ради працюємо однією командою, що дає певні позитивні результати.

Шановні сільські, селищні голови,

керівники територій!

З упевненістю можу сказати, що там де люди не байдужі, беруть на себе відповідальність за благоустрій своїх територій, за їх соціально-економічний розвиток, ми бачимо реальні успіхи.

І саме таким громадам ми завжди будемо надавати дієву підтримку.

Шановні колеги!

Пріоритетні напрямки діяльності райдержадміністрації та районної ради у 2017 році вбачаємо:

 — це газифікація села Охрімівка;

— водозабезпечення смт.Кирилівка;

— водозабезпечення села Велика Тернівка;

— реалізація Програми «Питна вода до 2020 року», будівництво водогону Давидівка-Атманай;

 — ремонт доріг та інше.

Ми з Юрієм Володимировичем неодноразово з цих питань, які є питаннями життєзабезпечення району, зверталися до обласної влади, до народного депутата України С.В. Валентирова.

Ми дійсно розраховуємо на підтримку депутатів всіх рівнів.

В цьому році ми розпочали комп’ютеризацію шкіл району.

Я вдячний Сергію Васильовичу, що він підтримав наші починання та району було виділено 840 тис.грн. субвенції з державного бюджету на комп’ютеризацію учбових закладів району.

Шановні депутати!

Районна державна адміністрація працює гласно, доступно до усіх. Ми прислуховуємося до всіх конструктивних пропозицій у вирішенні важливих питань життєдіяльності нашого району.

Я вірю, що разом ми здолаємо будь які перешкоди.

Тільки спільна згуртованість, об’єднання влади та громадськості району дадуть змогу відповісти на виклики сьогодення.

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.