9 декабря 2016 Акимовка 38  0 

Працівники центру зайнятості допомагають школярам у виборі майбутньої професії


dsc_0075Якимівський районний центр зайнятості приділяє велику увагу профорієнтаційній роботі, бо саме професійно орієнтовані учні — це в майбутньому професіонали своєї справи, котрі зможуть принести користь українському суспільству та нашому рідному краю. Правильний вибір професії розкриває перед людиною шляхи до самовдосконалення, забезпечує всебічний розвиток особистості, сприяє здійсненню життєвих планів.

Особливо гостро проблема правильного вибору професії стоїть перед молоддю, коли формуються і визначаються професійні наміри людини. Саме тому Якимівський районний центр зайнятості вже декілька років тісно співпрацює із НВК «Якимівська гімназія». Протягом навчального року проводяться різноманітні масові профорієнтаційні заходи. Так, у вересні цього року спільно зі шкільним практичним психологом Василенко О.Є. для  учнів  10 класу  були проведені «Уроки реального трудового життя». У ході заходу учні отримали інформацію щодо формули правильного вибору професії, складали професійний план на ті професії, які користуються попитом у роботодавців сьогодення.

Стало також доброю традицією проводити із учнями профдіагностичне тестування з використанням ліцензійної програми АРМ «Профконсультант», анкетування щодо професійного самовизначення. На основі результатів тестування надаються рекомендації щодо вибору майбутнього фаху, які допоможуть учням самовизначитися у професійному напрямку. Завдяки такій роботі старшокласники дізнаються про рівень свого інтелекту, характер, здібності. А особливо про те, як використати власні індивідуальні можливості при виборі професії.

Нещодавно для школярів 7 класу гімназії було проведено профорієнтаційний квест. Метою заходу було інформування молоді про стан та перспективи ринку праці, розширення знань про світ професій, про вимоги, що пред’являються до сучасного працівника, та формування в учнів відповідального ставлення до планування професійної кар’єри. Кожна команда отримала карту, за допомогою якої шукала ключові пункти заданого маршруту. Весь захід був насичений інтерактивними вправами, іграми, цікавими завданнями. Тому час промайнув дуже швидко, проте школярі ще довго обговорювали значимість  вимог  до працівника в успішній професійній самореалізації.

Спільна робота служби зайнятості та НВК «Якимівська гімназія» є дуже корисною, адже профорієнтаційні заходи —  це ще один крок на шляху мінімізації помилок у виборі професії та підтримка старшокласників у прийнятті найважливішого рішення у житті — правильного вибору професії.

Н.БОГУШКО,

фахівець Якимівського РЦЗ

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.