2 декабря 2016 Район 68  0 

Колегія райдержадміністрації


dsc_0064Про стан ринку праці та ефективність районних заходів його регулювання, а також про стабілізацію і шляхи нарощування поголів’я корів, збільшення виробництва продукції тваринництва йшла мова на засіданні колегії райдержадміністрації у середу. Відкрив і провів засідання голова райдержадміністрації Олександр Правосуд. У роботі колегії взяв участь заступник голови районної ради Костянтин Ніконоров.

Детальний статистично-порівняльний аналіз стану ринку праці за останні 2 роки на засіданні провів начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віктор Лукашин. За його словами, кількість безробітних на державному обліку постійно зростає: за 10 місяців поточного року перебувало на обліку 2526 безробітних, у 2015 році — 2511 відповідно. Зростає і кількість працевлаштованих через районний центр зайнятості — 1068 у 2016 році, 1048 — у минулому році за відповідний період. Традиційно констатувався факт сезонності працевлаштування, обумовлений природно-кліматичними умовами розташування нашого району і, відповідно, сезонністю місцевого виробництва — як сільськогосподарського, так і курортно-розважального.

Директор Якимівського районного центру зайнятості зосередив увагу присутніх на спільній роботі всіх зацікавлених сторін у питанні працевлаштування безробітних у поточному році і звернувся до соціальних партнерів із закликом уже сьогодні планувати роботу на наступний рік. (витримки із виступу чит. на сторінках «СТ»).

Нелегкою була доповідь заступника начальника — начальника відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександра Переходи із другого питання стосовно збільшення кількості голів і нарощування об’ємів тваринництва (детальний аналіз стану тваринництва у районі чит. на сторінках «СТ»).

Окремо доповідач зупинився на підтримці тваринницької галузі на державному рівні. У цьому році вони не працювали, у тому числі і районна «Програма підтримки розвитку молочних ферм сімейного типу на 2016-2017 роки», якою були  визначені основні напрямки розвитку скотарства шляхом перетворення перспективних домогосподарств на молочні ферми сімейного типу, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи. Голова райдержадміністрації О.Правосуд під час обговорення цього напрямку роботи управління АПР і враховуючи, що ніхто із приватних власників ВРХ не скористався коштами із районного бюджету за програмою, ініціював проведення робочої наради можливим переглядом шляхів надання допомоги приватним господарствам, у яких утримується молочне поголів’я. Депутат районної ради Олександр Чкан звернув увагу колегії на безконтрольне збільшення приватних багаточисельних отар, які ніким не обліковані і власники яких не сплачують до бюджету ні копійки за проведення господарської діяльності.

Про «привабливі» сторони роботи і такі ж перспективи розвитку власного тваринницького господарства говорив голова фермерського господарства «Золотий степ» Сергій Дзямка (про нього і його роздуми — у наступному номері).

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.