23 декабря 2016 Область 156  0 

«День Святого Миколая добром серце наповнює»


dsc_0239У грудні відзначається День Святого Миколая Чудотворця, покровителя дітей та мандрівників, найбільше його люблять діти, для яких Миколай був і є «почесним охоронцем». Вони свято вірили і вірять в існування доброго захисника і намагаються не гнівити його, і тоді Святий принесе дарунки та солодощі.

Так, діткам Мирненського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей це свято запам’ятається як ще один день надії, турботи та неймовірно яскравих фарб життя. До вихованців закладу вже не перший рік напередодні згаданого свята у рамках започаткованого ними проекту «День Святого Миколая добром серце наповнює» приїздять представники Чорноземненської школи.

Учні 2, 6 та 11 класів, а також вчителі школи підготували для діток веселу та цікаву ігрову і розважальну програму в якій змогли взяти участь і самі вихованці інтернату. А вже усім нам відомий чорноземненський колектив «Серпантин» виконав декілька запальних пісень. І, як водиться, яке ж свято Миколая без приємних і солодких подарунків, саме такі презентики отримали майже сорок діток з інтернату.

Привітали як вихованців, так і колектив центру зі святом директор Чорноземненської ЗОШ Л.Куркуріна та депутат районної ради М.Перепелка, яка ще передала для діточок набори іграшок та магнітофон. Саме вони від імені колективу інтернату з рук директора П.Слободяна отримали почесні грамоти за співпрацю та постійну увагу і піклування про діток, позбавлених батьківського піклування.

Впродовж святкування всі роззнайомились, ділились своєю любов’ю, добром і щедрістю душі. Діти були неймовірно щасливими, відчуття радості переповнювало кожного з них. Дуже хотілось, щоб веселощі не закінчувались!

Але час прощання таки настав, і завершилася яскрава передсвяткова програма запуском у зимове синє небо паперових ліхтариків, що символізували дитячі мрії, і прохолодний вітерець поніс їх до самого Миколая Чудотворця.

Благодійну допомогу і фінансове забезпечення на реалізацію даного проекту та організацію поїздки надали небайдужі до дітей, позбавлених батьківського піклування, люди — депутати районної ради М.Перепелка, Л.Куркуріна, колектив «Серпантин» (кер.Н.Іванова) та Г.Чудакова.

Руслан БАЧУРІН
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.