27 декабря 2016 Район 89  0 

БАРВИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ ОЧИМА ДІТЕЙ


20 грудня 2016 року виставку робіт дитячої творчості «Барви рідної землі очима дітей» презентовано у картинній галереї. Вона присвячена Дню Святого Миколая. На виставці представлені кращі роботи 6 вихованців відділення образотворчого мистецтва КЗ «Якимівська дитяча музична школа» (викладачі Рижова В.Я. та Улізько О.Г.) та 6 учнів Радивонівської загальноосвітньої школи (наставник Воронянський С.А.).

Кожна робота — неповторний витвір, адже зроблена вона не просто дитячими руками, а й дитячим серцем. На виставці представлені не тільки картини, а й вироби із солоного тіста, природних матеріалів, паперу, тканини. Всі вони різні за жанрами та стилями. Хоча всі учасники значно різняться віком, проте довершеність представлених робіт просто вражає. Саме це відмітила у своєму виступі начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Нічебай Т.В., побажала юним талантам подальших успіхів на ниві творчості і з нагоди свята зробила солодкі подарунки. Викладач Якимівської дитячої музичної школи Рижова В.Я. розповіла про особливості навчання дітей на відділенні образотворчого мистецтва та підготовки юних талантів до майбутнього життя у царині творчості. Користуючись нагодою, директор ДМШ Водоп’янов В.М. привітав усіх присутніх, і в першу чергу дітей-учасників виставки, з подвійним святом, і вручив дипломи своїм викладачам та учням за 3 та 4 місця в обласному конкурсі «Палітра дитячих мрій». Ініціатор виставки бібліотекар Радивоніської сільської бібліотеки Кузнєцова Н.В. розповіла про історію виникнення ідеї даної виставки, особливу увагу приділивши роботі кожної дитини, відмітивши той факт, що Бог наділяє кожну людину талантом, але розвивається він завдяки чуйності, умінням, терпінню наставників та викладачів і наполегливості самої людини.

Ми ж назвемо прізвища всіх наших юних дарувань, які стали учасниками такого дійства, як виставка у картинній галереї: Гарькава Христина, Гончар Альбіна, Ібрагімова Діана, Іріоглу Назар, Королькова Дар’я, Кропивницька Крістіна, Лисак Світлана, Пісарєва Ксенія, Поліник Вікторія, Склярова Катерина, Таратун Максим, Усова Софія,  Федченко Дар’я, Шевченко Євген з Якимівської ДМШ, Батраков Данило, Вознюк Ілона, Сандул Віталій, Тартасюк Віолетта, Шаріна Марія з Радивонівської ЗОШ.

На презентації були присутні близько 30 представників закладів культури, підприємств та громадських організацій районного центру. До уваги шанувальників мистецтва: виставка діятиме до 28 грудня 2016 року з 9-00 до 16-00 щодня (окрім вихідних).

Важливою подією у ході виставки стала акція-презентація Управлінням Державної Казначейської служби України у Якимівському районі Запорізької області великої яскравої карти-полотна «Вишивана моя Україна». Її вишивали казначеї всіх областей України. На згадку про ці обидві події діти, учасники та гості виставки сфотографувалися на тлі карти.

Від спонсорів, ініціаторів та організаторів виставки — Гнєдашевої М.В., Кузнєцової Н.В., Тупчія В.І. — з нагоди свята Дня Святого Миколая юним талановитим даруванням вручено солодкі подарунки.

Віктор ГНЄДАШЕВ,

директор Якимівського районного історико-краєзнавчого музею

фото Р.Бачуріна

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.